Ege Postası
Geri

İzmir Barosu’na İlçe Seçim Kurulu şoku

Konak 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, 1. İdare Mahkemesi’nin İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu’nun yapılması yönündeki kararını reddetti.
İzmir Barosu’na İlçe Seçim Kurulu şoku
Haberler / İzmir
15 Ekim 2020 Perşembe 18:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Valiliği, geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiye kararı doğrultusunda  2 Ekim 2020 tarihli kararıyla sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinlikler ile bu kurum ve kuruluşların genel kurullarının 1 Aralık 2020 tarihine kadar ertelenmesi kararı vermişti.

Ertelenme kararının ardından 17-18 Ekim’de yapılması planlanan İzmir Barosu Genel Kurulu’nun ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu olmuştu. Baro Genel Kurulu ile ilgili müjdeli haber ise Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan  Av. Mustafa Çetin’den gelmişti. Av. Çetin, İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı’na ilişkin açtığı davanın olumlu sonuçlandığını ve “Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı olarak tüm meslektaşlarımız adına açmış olduğum davada Baroların Genel Kurullarının Ertelenmesine Yönelik karara karşı’Yürütmenin durdurulmasına’ karar verildi” demişti.

Çetin’in duyurusunun ardından İzmir Barosu Genel Kurulu’na vize çıktığı düşünülürken Konak 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, seçimlerle ilgili şok eden bir karar imza attı. İlçe Seçim Kurulu, 1. İdare Mahkemesi’nin İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu’nun yapılması yönündeki kararını reddetti. 

Kararda şu ifadelere yer verildi; 

1. İzmir Barosu Olağpan Genel Kurulu’nun 18.10.2020 tarihinde yapılması yönündeki taleplerin reddine

2. 1136 sayısı Avukatlık Kanununun 84. ve ek 3. maddesinde aranan koşullar yeniden sağlanarak başkanlığımıza müracaat edildiği takdirde İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu’nun yapılıp yapılmayacağının ayrıca değerlendirileceği"

Sosyal medyadan seçim kurulunun ret kararını paylaşan Mustafa Çetin, ''İzmir 1. İdare Mahkemesince baroların genel kurullarının ertelenmesine ilişkin karara dayanak işlemden yönünden yürütmeyi durdurma kararı verilmiş olmasına rağmen, ilçe seçim kuruluna bu haftasonu genel kurulumuzun yapılmasına yönelik başvurumuz reddedilmiştir'' açıklamasını yaptı. 

ENGEL OLMAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Öte yandan Av. Çetin, Genel Kurulun iptali yönünde olası bir riskin olmadığını ifade ederek, “Mahkeme yürütme durdurma kararı verdi ve İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararını şu anda durdurdu. Zaten  seçimlerin ertelenme gerekçesi de İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararıydı. Bu aşamadan sonra seçimlerin ertelenmesi ya da durdurulması gibi bir karar çıkacağını sanmıyorum” demişti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası