Ege Postası
Geri

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde dikkat çeken gelişme... 4 CHP'li istifa etti!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin nisan ayı ikinci birleşimi, CHP'li Tunç Soyer'in başkanlığında yapıldı. Sakin geçen meclis oturumunda, renkli simalar dikkat çekti. Bakanlık yapan Suat Çağlayan ile Halil Çulhaoğlu, Meclis çatısı altında yer aldı. Yine AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ da, seçilerek Büyükşehir Meclisi'ne girdi. Öte yandan Meclis'teki sayısal azlığı nedeniyle birliğe üye veremeyen AK Parti Grubu, Soyer'e Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği'ne kendilerinin de üye vermek istediklerini iletti. Bunun üzerine, CHP'li Aybars Yıldırım, Ali Bor, Yahya Yıldız ve Gamze Gül Çamur istifa etti. Büyükşehir Meclisi'nde dikkat çeken gelişme
İzmir Büyükşehir Meclisi'nde dikkat çeken gelişme... 4 CHP'li istifa etti!
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Nisan 2019 Çarşamba 20:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi nisan ayı olağan Meclis toplantısının ikinci oturumu CHP'li Tunç Soyer'in başkanlığında gerçekleşti. Geçen pazartesi yapılan oturumda 12 kişiden oluşan Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği üyeleri belirlenmişti. Meclis'teki sayısal azlığı nedeniyle birliğe üye veremeyen AK Parti Grubu, Soyer'e Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği'ne kendilerinin de üye vermek istediklerini iletti. Bunun üzerine, CHP'li Aybars Yıldırım, Ali Bor, Yahya Yıldız ve Gamze Gül Çamur istifa etti. Bu isimlerin yerine AK Parti'den Ali Gönen, Aydın Pehlivan, Erol Çomak, Hüsnü Boztepe seçildi.

AHMET UĞUR BARAN İÇİN ÖZEL UYGULAMA

Meclis'te AK Partili meclis üyesi bedensel engelli Ahmet Uğur Baran için, özel bir sıra yapıldı. Baran, engelli arabasıyla Meclis'te rahatlıkla oturabilmesi için oluşturulan sırayı görünce, Tunç Soyer'e teşekkür etti. Baran, "Hızlı çalışmadan ve yapılan yeni sıradan dolayı hem AK Parti Grubu hem de İzmir'deki 280 bin engelli vatandaş adına teşekkür ediyorum" dedi. Soyer de, "Ne yapsak az. Gönül daha fazlasını yapmak istiyor. Bundan sonra da hep birlikte yapacağız" diye konuştu.

ESKİ İKİ BAKAN ARTIK MECLİS ÜYESİ

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde daha önce bakanlık yapan iki isim de yer aldı. 21. Dönem İzmir Milletvekili ve eski Kültür Bakanı Burhan Suat Çağlayan ile 18 ve 19'uncu dönemlerde İzmir Milletvekilliği yapan, aynı zamanda eski Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini yürüten Halil Çulhaoğlu, CHP'den Meclis üyesi seçildikten sonra, çalışmalara başladı. AK Parti İzmir Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ da, seçilerek Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geldi.

DSP'DEN SEÇİLDİ, CHP'YE GEÇTİ

Öte yandan CHP Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz'ın DSP'den meclis üyesi seçilen oğlu Hasan Korkmaz da, Büyükşehir Meclisi'ne girdi. Korkmaz, seçildikten sonra CHP'ye geçti. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası