Ege Postası
Geri

İzmir Büyükşehir'de Cumhur İttifakı zirvesi

Millet İttifakı’nın 25 belediye başkanını geçtiğimiz haftalarda koordinasyon toplantısı için Büyükşehir Belediyesi’nde ağırlayan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu sefer Cumhur İttifakı’nın belediye başkanlarını ağırladı. Soyer yaklaşık 1,5 saat süren toplantı sonrası Cumhur İttifakı heyetini kapıya kadar uğurladı. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tunç Soyer, "Verimli bir toplantı oldu. 3 ayda bir ilçelerimizde bir toplantı yapacağız. İlk toplantıyı Ekim sonu gibi Aliağa’da yapmayı planlıyoruz. Bütün başkanlar Aliağa’da toplanacak. Bu toplantılara ‘3 İ’ adını koyduk. İZBETON, İZSU ve İletişim" dedi. Büyükşehir’de Cumhur İttifakı zirvesi
İzmir Büyükşehir'de Cumhur İttifakı zirvesi
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Temmuz 2019 Cuma 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in makam odasında 14:00-16:00 saatleri arasında planlanan koordinasyon toplantısına, AK Partili başkanlar Saliha Özçınar, Hakan Koştu, Sadık Doğruer, Uğur Demirezen ve Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar 14.30 sıralarında geldi. Cumhur İttifakı'nın belediye başkanları toplu halde Soyer’in makam odasına geçti. Yaklaşık bir buçuk saat süren Soyer-Cumhur İttiafakı zirvesinde, 3 ayda bir Cumhur İttifakı’nın bütün belediye başkanlarının katılacağı koordinasyon toplantısı yapılması kararı alındı.

Büyükşehir’deki 'Cumhur İttifakı’ zirvesine başkanların yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanveliki Özgür Hızal ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hamit Nişancı ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili katılırken, Genel Sekreter Buğra Gökçe ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu da toplantıda hazır bulundu. Soyer daha önce Millet İttifakı belediye başkanları ve CHP İlçe başkanlarını kapıya kadar uğurlamazken, Cumhur İttifakı üyelerine kapıya kadar uğurladı ve AK Partili Hızal ile birlikte basın açıklaması yaptı.

3 AYDA BİR "3 İ" TOPLANTISI

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tunç Soyer, "Güzel bir koordinasyon toplantısı oldu. Önümüzdeki 4,5 yılda aramızdaki iletişimi nasıl daha iyi ve faydalı hale getiririz onları konuştuk. Çok verimli bir toplantıydı. Tek tek hem ilçelerimizin sorunlarını hem de ilçelerin Büyükşehir’le olan koordinasyonu sağlamakla ilgili bir yol haritası belirlemeye çalıştık. 3 ayda bir ilçelerimizde bir toplantı yapacağız. İlk toplantıyı Ekim sonu gibi Aliağa’da yapmayı planlıyoruz. Bütün başkanlar Aliağa’da toplanacak. Bu toplantılara ‘3 İ’ adını koyduk. İZBETON, İZSU ve İletşim yani koordinasyon olarak değerlendirdik ve belirledik" dedi.

‘HEPİMİZİN ORTAK AMACI İZMİR’

Gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Partili Özgür Hızal da “Hepimizin ortak amacı  İzmir. İzmir’e bütüncül bakmak ve bütün sorunları iktidarı ve muhalefetiyle birlikte çözmek. Bu amaç uğruna, bütün belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle birlikte elimizden gelenin en iyisini yaparak, elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarak, sorunların çözülmesi noktasında merkezi hükümetin de katkılarını getirerek, şehrimizi çok çok  daha iyi noktalara taşımak için birlikte mücadele vereceğiz.” dedi

Öte yandan Tunç Soyer ve Özgür Hızal’ın Ankara ziyaretinin bayram sonu yapılacağı öğrenildi. 

Gazetecilerin ‘müjde olarak nitelendirilecek bir açıklamanız olacak mı'’ sorusuna Başkan Soyer “Birbirimizi seviyoruz, birbirimize saygı duyuyoruz. Bundan güzel haber olur mu'’ yanıtını verdi. 

ELEKTRİK FABRİKASI CUMHURBAŞKANI ONAYI BEKLİYOR

Büyükşehir’in 35 milyon liraya satın aldığı ve projelendirdiği Elektrik Fabrikası’nın son durumu sorusuna yatın veren Tunç Soyer, ‘Cumhurbaşkanımızın onayını bekliyoruz. Henüz dönmedi’ yanıtını verdi. AK Partili Hızal da bu konunun Ankara ziyaretinde ele alınacağını açıkladı. 

GSF’NİN TAŞINMASI KONUSU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Dokuz Eylül Üniversitesi ile karşı karşıya kalmasına neden olan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınması konusundaki soruya yanıt veren Soyer, “Henüz bir gelişme olmadı, takip ediyoruz. Hızlı bir şekilde çözüm üretmek istiyoruz. Elektrik Fabrikası’nı daha almadık. Havagazı’nın da bütün yıl programı var” diye konuştu.

BUCA METROSU ONAYI ÖRNEK OLACAK, GÖRDES’TEN SU GELECEK!

Karşıyaka Tramvayı’nın Çiğli’ye uzatılmasına henüz onay gelmediğini, ancak Ankara ziyareti gündeminde olduğunu belirten Özgür Hızal “Önümüzde çok güzel bir Buca Metrosu onayı var. Tartıştık, değerlendirdik, şehir için çok önemli bir projeydi. Cumhurbaşkanımızın onayıyla gerçekleşti. Proje ihale aşamasından sonra bitirilecek, tamamlanacak diye düşünüyoruz. Dolayısıyla bunun devamını sağlamak için bütün belediye başkanlarımızla birlikte adım atmaya devam edeceğiz” dedi. Hızal Gördes’ten su gelecek mi sorusuna da “Çok kısa bir sürede İzmir şehir merkezimizin, suyuna katkı koymak adına gerçekleştirilecek” diye konuştu.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası