Ege Postası
Geri

İzmir Senfoni Tiflis'i büyüledi

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) Türkiye-Gürcistan ilişkilerinin 25'inci yıldönümü nedeniyle Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te iki konser verdi. 
İzmir Senfoni Tiflis'i büyüledi
Haberler / İzmir
26 Ekim 2016 Çarşamba 14:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Gürcistan Kültür Bakanlığı, Tiflis Belediyesi, Yunus Emre Tiflis Enstitüsü ve Türk Hava Yolları işbirliğiyle, İZDSO Türkiye-Gürcistan ilişkilerinin 25'inci yıldönümü nedeniyle Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te konser verdi. Konseri izlemeye gelenler arasında Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ve eşi ile Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü ve eşi de vardı. V. Sarajishvili Devlet Konservatuvarı salonunda Vakhtang Machavariani yönetimindeki konserde Ulvi Cemal Erkin'in ölümsüz eseri 'Köçekçe' ile ünlü Gürcü piyanist Alexander Toradze'nin yorumladığı Shostakovich'in 1. piyano konçertosu eserleri çalındı. İkinci konser ise iki gün sonra bu kez Alexi Machavariani Tiflis Konser Salonu'nda yapıldı. Yaklaşık iki bin kişinin izlediği konser Nevit Kodallı'nın 'Telli Turna'sıyla başladı ve Alexi Matchavariani'nin 'Türk Marşı'yla son buldu. Ünlü Gürcü piyanist Alexander Toradze'nin de solist olarak katıldığı konser izleyenleri büyüledi.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, ilk konser öncesi yaptığı konuşmada, başta Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili olmak üzere konseri seyretmeye gelen tüm misafirlere teşekkür etti. Türkiye-Gürcistan ilişkilerinin 25. yıldönümünün kutlandığını belirten Gümrükçü, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın, Gürcistan ziyaretinin önemine değinerek bağımsız Gürcistan tarihinde Tiflis'e gelen ilk yabancı orkestra olduğunu da sözlerine ekledi. Büyükelçi Gümrükçü ayrıca İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları onuruna Büyükelçilik'te de bir davet verdi. Bu arada Senfoni üyeleri konser ve provalardan fırsat buldukça Tiflis'in tarihi ve doğal güzelliklerini de gezerek bol bol fotoğraf çektirdi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası