Ege Postası
Geri

İzmir Valiliği 'Korona hastasından tedavi ücreti istendi' iddiasını yalanladı

İzmir Valiliği geçtiğimiz günlerde Torbalı Devlet Hastanesinde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi gören bir hastaya 3 günlük tedavi ücreti olarak bin 632 lira fatura çıkarıldığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Sağlık Bakanlığımızın ve yerel idarenin sosyal güvencesi olmayan Covid-19 tanılı hastalardan ücret talebi yönünde bir uygulaması bulunmamaktadır" denildi.
İzmir Valiliği 'Korona hastasından tedavi ücreti istendi' iddiasını yalanladı
Haberler / Güncel
13 Ocak 2021 Çarşamba 22:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Valiliği, geçtiğimiz günlerde Torbalı Devlet Hastanesinde koronavirüs tedavisi gören 51 yaşındaki Kutbettin Köstekçi’ye 3 günlük tedavi ücreti olarak bin 632 lira fatura kesildiği haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, "Torbalı Devlet Hastanesinde Covid-19 tanısı ile tedavi gören hastadan tedavi ücretlerinin istendiği ve parayı ödemeyince tutanakla taburcu edildiği" şeklinde haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Buna ilişkin basın açıklaması yapma zorunluluğunun ortaya çıktığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu hastanın Kovid-19 tanısı ile 3 gün süreyle Torbalı Devlet Hastanesinde takip ve tedavisi yapılmıştır. Bu süreçte hastane idaresi tarafından kendisinden herhangi bir ücret talep edilmemiş olup konu taburculuk sırasında durumun servisteki personellerince tutanak altına alınmasından ibarettir. Sağlık Bakanlığımızın ve yerel idarenin sosyal güvencesi olmayan Kovid-19 tanılı hastalardan ücret talebi yönünde bir uygulaması bulunmamaktadır."

CHP'Lİ KILIÇ BAKAN KOCA'YA SORU ÖNERGESİ SUNMUŞTU

Konuyla ilgili CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya soru önergesi sunmuştu.

Köstekçi’nin durumu fenalaşınca 8 Ocak 2021 tarihinde Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ve  11 Ocak 2021 tarihinde taburcu edildiğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti;

“Aslında taburcu edilmiyor, parası olmadığı için hem de daha iyileşmeden tutanak tutularak hastaneden kovuluyor. Yani hastaneden ancak tutanakla çıkabiliyor. Hastane, Kutbettin Köstekçi’ye SGK’sız olduğu için 1.632 TL fatura çıkarıyor. Bu mudur sizin sosyal devlet anlayışınız, sağlık anlayışınız, vatandaşının yanında olma anlayışınız'" 

SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİNİN ÜCRETSİZ OLACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Sağlık Bakanlığı, kişilerin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın corona virüsü tedavisinin tamamen ücretsiz yapılacağını açıklamıştı. Karar 14 Nisan 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Daha sonra Sağlık Bakanlığı'nca kararın kapsamı genişletilerek, devlet hastanelerinin yanı sıra özel hastanelerde de Covid-19 tedavisi gören hastalardan pandemi bakım ücreti alınamayacağı 19 Haziran 2020 tarihinde tebliğ edilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası