Ege Postası
Geri

İzmir'de 29 kişi FETÖ’den tutuklandı

İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) akademisyen ve çalışanlardan oluşan 40 şüpheliden 29'u tutuklandı. AK Parti'den aday adayı olmuştu...
İzmir'de 29 kişi FETÖ’den tutuklandı
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2016 Salı 09:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde (İKÇÜ) görevli 40 kişiden 11'i adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 29 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında 2015 genel seçimlerinde AK Parti İzmir milletvekili aday adayı olan İKÇÜ eski Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof.Dr. Tancan Uysal'da var. 

FETÖ operasyonunda gözaltına alınan akademisyenler adliyede

Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince geçen 12 Ağustos' da İKÇÜ'de görevde olan ve görevden uzaklaştırılan akademisyen ve çalışanların da aralarında bulunduğu kişilerin adreslerine eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 39 kişi Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan ve 'Üniversitenin imamı' olduğu iddia edilen Adem Fidan, İstanbul'da bir yakınının evinde yakalanıp, İzmir'e getirildi. Böylece gözaltı sayısı 40'a yükseldi. Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan, 2015 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olan İKÇÜ eski Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof.Dr. Tancan Uysal, Biyoloji Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi Prof.Dr. Recep Sütçü, Dermatoloji Bölümü Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Şerafettin Karaca, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Salih Yılmaz ile 'İKÇÜ'nün imamı' olduğu iddia edilen Adem Fidan'ın da aralarında bulunduğu 40 kişi bu sabah adliyeye getirildi. Sağlık kontrolü ardından şüpheliler olayı soruşturan cumhuriyet savcısı Ayhan Yılmaz'a ifade verdi. Yaklaşık 6 saatlik ifade maratonun ardından Savcı Yılmaz, 7 kişiyi adli kontrol şartı ile 33 kişiyi de tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde sabaha karşı sonuçlanan ifadelerin alımının ardından Prof.Dr. Tancan Uysal, Prof.Dr. Recep Sütçü, Prof.Dr. Şerafettin Karaca, Doç.Dr. Salih Yılmaz ile 'İKÇÜ'nün imamı' olduğu iddia edilen Adem Fidan'ın da aralarında bulunduğu 29 kişi tutuklanırken, 11 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

ÖĞRENCİLERİ ŞARKI YAZMIŞTI

İzmir'de İKÇÜ'de tutuklanan 29 kişi arasında yer alan eski Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Tancan Uysal, 34 yaşında 'profesör' ünvanı alarak, Türkiye'nin en genç profesörleri arasına girdi. Prof. Dr. Uysal, 2015 genel seçimlerinde Ak Parti'den milletvekili olmak istedi. Prof. Dr. Tancan Uysal'ın milletvekilliği isteği, o dönem en güvendiği seçmenlerinden öğrencilerinin itirazıyla karşılaştı. 

Diş Hekimliği bölümü öğrencileri, Prof. Dr. Tancan Uysal'ın, adaylıktan çekilmesi için espirili bir şarkıya klip çekip mesaj gönderdi. Öğrenciler bunu yaparken Türkiye'de günlerce konuşulan şovmen Beyazıt Öztürk ile şarkıcı Candan Erçetin atışmasındaki şarkılardan esinlendi. Öğrenciler de, Candan Erçetin'in şarkısının sözlerini değiştirip, okullarında klip çekti. Ardından da bu klibi, sosyal paylaşım sitelerinde paylaştı. 

Prof. Dr. Tancan Uysal da kendi sosyal paylaşım sitesine gönderilen klipten haberdar oldu. Öğrencileri, hocaları Prof. Dr. Tancan Uysal'ın milletvekili adayı olmaması için şu şarkı sözleriyle ikna etmeye çalıştı: 

"Tancan Hoca adaymış, 

Duydum ve şoke oldum,

Ortodonti sınavından 95 bekliyordum.

Hocam siyaset şimdi nerden çıkt? Hoppala...

Sensiz ne yapar Çiğli, Karşıyaka, Bornova'

Kaaaal! Hocam üniverstede kaaal.

Biz mezun olana kadar kaaaal.

Bırakıp da gidersen, sana oy vermiycez, bence kal.

Eğer aday olursan, seni hiç sevmiycez gitme kal.

Madem İzmir'de hayat, sana kafes kadar dar,

Ankara'ya git bi bak, yelken yapçek yer mi var'

Hocam, gitme ne olur, sensiz dişler çürüycek,

Projeler durucek, patentler kaybolucek.

Sıııınnnnn,

3 çocuk babasısııııın,

Hem de bir de dekansın.

Ankara'da napiceeen,

Gevreği hiç mi özlemiyceeeeen'

Vekil olcen, ne olcek'

Kampüse metro mu getircen'"

(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası