Ege Postası
Geri

İzmir'de 77 köye gelir getirici orman

İzmir'deki 77 köye, 2015 -2016 yılları arasında, 10 bin 990 dekar gelir getirici orman kurulduğu bildirildi. 
İzmir'de 77 köye gelir getirici orman
Haberler / İzmir
25 Şubat 2017 Cumartesi 11:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığının başlattığı, Orman Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü ve 2015-2019 Yılları arasında devam edecek olan '5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman' seferberliği Tüm ülkede olduğu gibi İzmir'de de devam ediyor. 2015 -2016 yılları arasında, İzmir ilinde 77 köye 10 bin 990 dekar gelir getirici orman tesis edildi. Badem, ceviz, dut ve fıstıkçamı gibi meyveli türlerden seçilen ağaçlar, atıl ve bozuk durumda olan orman alanlarına dikilip çevresindeki orman köylülerine 49 yıllığına kullanım hakkı şeklinde teslim ediliyor. Yine bu alanlar içinde 91714 adet ağaca delice ve menengiç aşılaması da gerçekleştirildi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal da çalışmaları yakından takip ediyor. Gelir Getirici tür ağaçlandırması verilen köyleri ziyaret ediyor, orman köylülerine konuya ilişkin bilgilendirme yapıyor onların sorunlarını, görüş ve önerilerini dinliyor.

Ödemiş Bademli köyüne gerçekleştirdiği ziyarette konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, daima orman köylüsünün yanında olan ve onların hayat şartlarını daha iyi seviyelere ulaştırmak için gayret eden Orman Teşkilatı'nın orman köylüsünü ile hasım değil hısım olduğunu söyledi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası