Ege Postası
Geri

İzmir'de Venezuela rüzgarı

Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun ardından Türkiye’yi ziyaret eden Venezuela Dış Ticaret ve Uluslararası Yatırım Bakanı Jesusfaria Tortosa, İzmir’de önemli mesajlar verdi. İzmir'de Venezuela rüzgarı
İzmir'de Venezuela rüzgarı
Haberler / İzmir
6 Aralık 2016 Salı 17:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/ HABER SERVİSİ- Çeşitli temaslarda bulunmak ve ekonomik ilişkileri geliştirmek üzere tek günlük program dahilinde İzmir’e gelen Venezuela heyeti, İzmir Valiliği’nin ardından EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ı makamında ziyaret etti. TBMM Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin eşlik ettiği Venezuela Dış Ticaret ve Uluslararası Yatırım Bakanı Jesusfaria Tortosa,  Venezuela Başkonsolosu Jose Bracho Reyes ve Venezuelalı diplomat heyeti iki ülkenin ekonomik ilişkilerine dair önemli mesajlar verdi.

YORGANCILAR’DAN TÜRKİYE’YE DAVET

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Venezuela heyetine ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini sunarak, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin gelişmesi yönünde temennilerini iletti. Türkiye’nin son yıl içerisinde büyüyen bir ekonomik ekonomiye sahip olduğunu anlatan Yorgancılar, “AK Parti hükümeti göreve geldiğinden bu yana sanayileşme ve gelişme artışa geçti. İzmir bu anlamda 64 farklı sektördeki faaliyetleri ile geniş bir mozaik. Türkiye sanayisi batıda yoğunlaşmaya başladı. Türkiye’nin yüzde 3 ile yüzde 5 arasına değişen büyüme hızı Avrupa ülkelerinin de üzerindedir. Ancak bizim hedefimiz yüzde 5’i geçmektir. Ülke olarak ihracatımızı sadece Avrupa’ya değil, dünyanın tamamına yaymak istiyoruz” dedi.

İZMİR’E HAYRAN KALDILAR

Yorgancılar’a misafirperverliğinden ötürü teşekkür eden ve İzmir’e hayran kaldığını belirten Venezuela Dış Ticaret ve Uluslararası Yatırım Bakanı Jesusfaria Tortosa, yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki işbirliğinin gelişerek artması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti. Hedeflerin takipçisi olacaklarını dile getiren Tortosa, iki ülkenin cumhurbaşkanları arasında başlayan dostluğun ekonomiye somut olarak yansımasından mutlu olacaklarını söyledi. Ziyareti esnasında İzmir’i tanıtan “İzmir’deki yatırım olanakları” adlı sunuma da hayran kalan Venezuela Dış Ticaret ve Uluslararası Yatırım Bakanı Tortosa ayrıca, ilerleyen süreçte İzmir’i yeniden ziyaret etmek istediğini de söyledi.

EN BÜYÜK PAYI İZMİR ALACAK

Gerçekleşen programda gelişen Türkiye-Venezuela ilişkilerine vurgu yapan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şubat ayının ilk günlerinde Venezuela’yı ziyaret edeceğini müjdeledi ve şunları kaydetti: “İki ülkenin ilişkileri gelişmeye devam ederken, bu sürece katkı koymaktan ötürü mutluluk duyuyorum. Fırsatları İzmir lehine değerlendirmek istiyoruz. İzmir her konuda önemli bir destinasyon olacak. Bunu hak ediyor. Bu ziyaretleri değerlendireceğiz. İki ülkenin ticari ilişkilerini geliştireceği ve en önemli payı da İzmir alacak. Ticari ortaklık yapılabilecek ideal ülke Venezuela’dır. Türk iş adamlarını Venezuela ile ithalat ihracat yapmaya davet ediyorum.” 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

EBSO Başkanı Yorgancılar ziyaretin ardından Venezuela Başkonsolosu Jose Bracho Reyes ile Venezuela Dış Ticaret ve Uluslararası Yatırım Bakanı Jesusfaria Tortosa’ya birer plaket takdim ederek hatıra fotoğrafı çekildi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası