Ege Postası
Geri

İzmir'de kuduz aşılama programı uzatıldı

İzmir’de sahipli kedi ve köpeklere uygulanan kuduz aşılaması programı uzatıldı.
İzmir'de kuduz aşılama programı uzatıldı
Haberler / Güncel
12 Mayıs 2020 Salı 13:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen koruyucu aşılama programının eylül ayının ilk haftasına kadar uzatılmasına karar verdiklerini belirtti.

Özen, şunları kaydetti:

"Hayvanlarını aşılatmak isteyen vatandaşlarımız hem veteriner kliniklerinde hem de ilçe müdürlüklerimize başvurabilir. Biz aslında bakanlık olarak kuduzu köy ve mezralardaki sahipli çoban köpeklerine, köy köpeklerine yani bize ulaşması zor olan hayvanlara uyguluyoruz. Ancak tabi şehir yaşantısında da kuduz aşısı yaptırmak için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize hayvanını getirenlere yardımcı oluyoruz. Ayrıca hayvan sahipleri ikametlerinin bulunduğu ilçe müdürlüklerini arayarak kendi mahallerinde ne zaman aşılama olacağını öğrenebilirler."

 Özen, kuduz aşılama programı kapsamında İzmir'in 30 ilçesinde yaklaşık 24 bin civarında kedi köpeğin aşılanmasının hedeflendiğini, şimdiye kadar bunların yüz 31'inin aşılandığını sözlerine ekledi. (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası