Ege Postası
Geri

İzmir'de şaşkınlık yaratan olay: Camilerden Çav Bella çalındı!

İzmir’de bugün büyük şaşkınlık yaratan bir olay yaşandı.Öğleden sonra başta Bayraklı olmak üzere kentin pek çok yerinde cami minarelerinin hoparlörlerinden sosyalistlerin simge marşlarından Çav Bella sesleri yükseldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce camilerin merkezi sistemine girilerek yapıldığı belirtilen olay sonrası İzmir Müftülüğü suç duyurusunda bulunurken, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da konuya ilişkin soruşturma başlattı.
İzmir'de şaşkınlık yaratan olay: Camilerden Çav Bella çalındı!
Haberler / İzmir
20 Mayıs 2020 Çarşamba 17:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI  -  İzmir’de büyük şaşkınlık yaratan olay öğleden sonra gerçekleşti. Kentin pek çok yerinde minarelerden ezan yerine Çav Bella sesleri yükseldi. Konak, Buca, Karşıyaka, Bornova gibi büyük ilçelerde olmak üzere İzmir'de semayı kaplayan marş büyük şaşkınlık yarattı. Vatandaşlar marşı baştan sonra dinledikten sonra İzmir İl Müftülüğü’ne şikayet telefonları açtı. Marşın Ramazan Ayı içerinde bu şekilde duyulması vatandaşın tepkisine de neden oldu. Çav Bella marşı faşist Mussolini döneminde sosyalistlerin devrim marşı olarak ortaya çıkmış ve tüm dünyada kabul görmüştü.

Vatandaşların görüntüleri sosyal medyada paylaşması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatırken, İzmir Müftülüğü de yaşanan olayın ardından açıklama yaptı.

İNCELEME BAŞLATILDI 

Egepostası’na konuşan İzmir Müftülüğü’nden yetkililer, kendilerine de bu konuda şehrin çeşitli yerlerinden şikayetler geldiğini belirterek, "Bugün saat 17.00 sularında ilimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" diye konuştu.

Öte yandan yıllar önce de yine benzer bir olayın gerçekleştiği aktarıldı.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI 

Öte yandan, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını belirterek, şu açıklamada bulundu:

"20/05/2020 çarşamba günü bazı internet sitelerinde, İzmir ilindeki farklı camilerin hoparlörlerinden aynı anda ezan yerine İtalyanca Bella Ciao (Çav Bella) nun çalındığının haber konusu yapılması karşısında; söz konusu eylemi gerçekleştiren kişi ya da kişiler ile söz konusu haber videolarını övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığımızca "Dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan resen soruşturma başlatılmıştır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası