Ege Postası
Geri

İzmir'de tek-çift plaka uygulaması başladı

İçişleri Bakanlığı, corona virüsü tedbirleri kapsamında ticari taksilerle ilgili yeni bir uygulama başlattı. 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakasının son hanesine göre sınırlamaya gidildi; İzmir’de de plakasının son hanesi tek olan ticari taksi sürücüleri trafiğe çıktı. Taksi şoförü Cafer Deniz uygulamanın yetersiz olduğunu söyledi.
İzmir'de tek-çift plaka uygulaması başladı
Haberler / İzmir
30 Mart 2020 Pazartesi 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İçişleri Bakanlığı 81 İl valiliğine corona virüsü tedbirleri kapsamında ticari taksilerle ilgili yeni bir genelge daha gönderdi. Genelgeye göre, saat 00.01’den itibaren İstanbul, Ankara, İzmir’de ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakasının son hanesine göre sınırlamaya gidilecek.

Buna göre, bugün (30 Mart) saat 24.00’e kadar plakasının son rakamı tek olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek. Belirtilen saatten sonra plakasının son rakamı çift olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek. Belirlenen bu sistem takip eden günler için ardışık olarak devam edecek.

‘GÖRÜYORSUNUZ İŞ YOK’

İzmir’de de plakasının son hanesi tek olan ticari taksi sürücüleri trafiğe çıktı. Taksi şoförü Cafer Deniz uygulamanın yetersiz olduğunu söyledi.

Deniz, “Görüyorsunuz iş yok yani, tek de çalışsak çift de çalışsak aynı. Biz iki şoför çalışıyoruz iki vardiya, hani bir şoför çalışsa diğer şoför ne yapacak. Bir şoför çalışıp diğer şoför çalışmazsa olmaz. Zaten insan yok. 10 tane taksi de bıraksa iş yapamayız efendim, kimse dışarıya çıkmıyor.” dedi. (DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası