Ege Postası
Geri

İzmir’in fethini anlatacak logo belirlendi

İzmir Valiliği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir’in Fethi kutlamalarında, önümüzdeki yıllardan itibaren kutlamaların simgesi olacak logoyu seçti. İzmir'in Fethi'nin simgesi belirlendi
İzmir’in fethini anlatacak logo belirlendi
Haberler / İzmir
26 Mart 2017 Pazar 13:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Valiliği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir’in Fethi kutlamalarında, önümüzdeki yıllardan itibaren kutlamaların simgesi olacak logoyu seçmek için düzenlenen yarışmanın birincisi açıklandı. Yarışmayı, Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem’in kızı Ece Yöndem kazandı.

 

Alanında uzman 5 isimden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen logolar arasından öne çıkarak birinciliği elde eden logo, Çaka Bey’in portresinin yanında kullanılan yelken imgesiyle Çaka Bey’in tarihteki ilk Türk donanmasını kurmasına atıfta bulunuyor. Çaka Bey ve yelkeni saran ay ve yıldız figürleri ise Türklüğü simgeliyor.

İzmir’in fethi ilk kez kutlandı

İzmir’in fethi temasıyla oluşturduğu logoyla birinciliğe layık görülen Ece Yöndem, “Çaka Bey, 1081 yılında İzmir’in kapısını Türklere açmış, ilk Türk donanmasını kurmuş, tarihe tam anlamıyla imzasını atmış bir lider. Ben de bu logoyu tasarlarken onu her yönüyle anlatmak istedim. Çaka Bey’in portresinin yanında kullandığım yelken imgesiyle onun denizci yönüne vurgu yaptım. Logoda bulunan mavi sembol ise Çaka Bey’in mensup olduğu Çavuldur Boyu damgasıdır. Her zaman başımızın tacı olan bayrağımızda yer alan ay ve yıldız figürleri de benim için bu logoda olması gereken figürlerdi" dedi.

Logo yarışmasında birinciliği elde eden Yöndem’e ödülünü, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Murat Karaçanta verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası