Ege Postası
Geri

İzmir 'risk' altında

Salgının başlangıcında en yüksek vaka sayısının görüldüğü ikinci il olan İzmir’in Sağlık Bakanlığı’nın salgın döneminde geliştirdiği “Hayat Eve Sığar” uygulamasında kırmızıya boyandığı görüldü. Konak, Buca, Alsancak gibi bölgeler başta olmak üzere İzmir’in hemen hemen her ilçesi “Yüksek risk” bölgesi olarak işaretlendi.  
İzmir 'risk' altında
Haberler / İzmir
7 Eylül 2020 Pazartesi 14:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 1 Haziran tarihinde başlayan kontrollü sosyal hayatla birlikte koronavirüs tedbirleri esnetilmişti. Özellikle Kurban Bayramı’nın ardından vaka sayıları artmaya başlamış ve yeniden bin 600’lerin üzerine çıkarak salgında kritik süreci yeniden başlatmıştı.

Vaka sayılarında görülen kritik artışla birlikte esnetilen tedbirler de yeniden sıklaştırıldı. Özellikle İzmir gibi riski yüksek illerde İl Hıfzıssıhha Kurullarının kararlarıyla yeni tedbirler hayata geçirilmişti.

Salgının başlangıcında en yüksek vaka sayısının görüldüğü ikinci il olan İzmir’de risk turizm sezonunun açılmasıyla daha da yükseldi. Sağlık Bakanlığı’nın salgın döneminde geliştirdiği “Hayat Eve Sığar” uygulamasında haritasında İzmir’in kırmızıya boyandığı görüldü. Konak, Buca, Alsancak ve Karabağlar gibi bölgeler başta olmak üzere İzmir’in hemen hemen her ilçesi “Yüksek risk” bölgesi olarak işaretlendi.

Öğrenci yoğunluğuyla bilinen Bornova’nın ise az riskli alan olması dikkatleri çekti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası