Ege Postası
Geri

İzmirli gençlerin projesi finale kaldı

Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği Gençbizz Liselerarası Girişimcilik Programı’na katılan 500 proje içinden Türkiye’nin birçok yerinden finale kalan 35 proje arasına giren İzmir Konak Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Lisesi’nden 5 öğrenci, tasarladıkları çok yönlü ışıklı masaüstü çalışma sehpası ile İzmir’den seçilen 8 proje ile birlikte 25 Mayıs’taki finalde yarışacak.
İzmirli gençlerin projesi finale kaldı
Haberler / İzmir
12 Mayıs 2019 Pazar 10:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Konak Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Lisesi’nde grafik bölümünde okuyan 5 öğrenci, Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği Gençbizz Liselerarası Girişimcilik Programı’nın finaline katılmaya hak kazanan Türkiye’den 35, İzmir’den 8 proje arasına girdi.

500’den fazla projenin içinden seçilen öğrenciler, yarışma formatına göre 'Mordo' ismini verdikleri şirket adı altında tasarım öğrencilerinin çalışmasını kolaylaştırmak adına meslek liselerinden aldıkları malzemelerle çok yönlü, kolay taşınabilir, modern ışıklı masaüstü sehpası tasarladı. Tam eğimli olarak geliştirdikleri, tasarım öğrencilerinin en büyük ihtiyacı olan ışıklı masaüstü çalışma sehpası, üstünde bulunan bölmelerle kolay bir kullanım sağlarken, hoparlörü ile çalışırken müzik dinleme imkanı da sunuyor. Aynı zamanda öğrenciler, projenin amacına uygun olarak planladıkları ve Mordo ismini verdikleri şirkette genel müdür, insan kaynakları, pazarlama, halkla ilişkiler, yönetim müdürü gibi görev dağılımı yaparak çalıştı. Proje kapsamında, tasarladıkları ürünü en iyi şekilde müşteriye sunup, pazarlama amacında olan 10. sınıf öğrencisi Atakan Serincek, Remzi Eray Yuvanç, İpek Gürgen, Kübra Gül Sezgin ve Sultan Teke’ye rehber olarak grafik öğretmeni Gönül Yılmaz ve mentör olarak bir denizcilik firmasında satış pazarlama bölümünde çalışan Gökhan Yeneroğlu eşlik etti. Yaptıkları tasarım ile 25 Mayıs’ta birbirinden farklı projelerin sunumlarının gerçekleştirileceği Gençbizz Türkiye Finali Yarışması’na katılmaya hak kazanan öğrenciler, Türkiye birinciliğini hedefliyor.

BİR ŞİRKETİN İŞLEYİŞİNİ ÖĞRETEN GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI

Ekibi geçen yıl kasım ayında kurduklarını ifade eden ve projenin genel müdürü olarak görev yapan 10. sınıf öğrencisi Atakan Serincek, "Ekibi kurduğumuzda farklı düşüncelerimiz vardı. Bizim okulumuzda bir ışıklı masa vardı fakat kullanışlı değildi. Biz kullanışlı olsun diye farklı bir tasarım yaptık. Çalışmalar devam ederken bir ara vazgeçmeye başladık fakat zaman geçtikçe yaptıklarımız hoşumuza gitmeye başladı. Gönül hocamız bizi cesaretlendirdi ve daha hırslı çalıştık. Ekibimizden birkaç kişi sunum yapmak üzere ilk yarışmaya gidip, seçilerek döndüklerinde çok mutlu olduk. Mentörümüz Gökhan Bey geldi, bize çok yardımı oldu. Her gün toplantılar yapıp üstüne düşmeye başladık, anketler yaptık, masamızı bunlara göre tasarladık. Bundan sonrasında da finali geçip Avrupa’daki yarışmaya katılmayı hedefliyoruz" dedi.

Projenin halkla ilişkiler kısmında görev yapan İpek Gürgen, "Ürünümüze benzer birçok ürün var fakat biz bu ürünü daha kullanışlı hale getirdik. Eğimli olması ve meslek liseleri içinde üretilmesi en çok göze çarpan şeylerden. İleriye yönelik bir ürün olduğunu düşündükleri için sunumumuzu beğendiler ve finale kaldık" dedi.

Projenin pazarlama kısmında görev alan Remzi Eray Yuvanç ise, "Biz bu yarışmaya yarışma gözüyle değil, ileriki ekonomik hayatımıza hazırlık olarak düşünüyoruz. Bizim için kazanıp kaybetmek önemli değil, önemli olan başladığımız işten çeşitli dersler öğrenip ileriki iş hayatımıza hazırlıklı başlamış olmak. Bir şirket nasıl çalışır, iş bölümü nasıl olur bunları öğrendik" diye konuştu.

Ekibin mentörlüğünü üstlenen satış pazarlama takım yöneticisi Gökhan Yeneroğlu, "Ben geldiğimde ekibin kafasında bir ürün fikri oluşmuştu. Nasıl daha iyi bir hale getirebiliriz, nasıl pazarlayabiliriz, nasıl anlatabiliriz konularını konuştuk. Önce kullanıcı kitlesinin ne istediğini anlamak için öğrencilere bir anket yaptık. Ürünün birçok özelliği bu şekilde ortaya çıktı. Mesela hoparlör özelliği; insanlar uzun süreler çalışıyor ve çalışırken müzik ya da farklı şeyler dinlemek istiyorlar. Herkes çalışırken telefon yada tabletten yararlanıyor, üründe bu cihazların koyulabileceği bir alan da mevcut. Ürünün meslek lisesinde tasarlanmış, üretilmiş ve sunulmuş olması çok önemliydi. Dışardan yapılıp sunulmasındansa meslek lisesi bünyesinde yapılmış olması çok değerliydi" diye konuştu.

Projenin rehberliğini yapan grafik öğretmeni Gönül Yılmaz ise, "Bir fikri, bir ürünü en iyi şekilde nasıl pazarlayabileceğimizle ilgili bir yarışma bu. Çocuklar burada hiç para almadan, sıfır sermaye ile meslek liselerinden destek alarak ürünü tasarladılar. Öğrencilerin kendilerine inançları yoktu, ben onları biraz motive ettim ve kendilerine inanmaya başladılar. İlk adımı atmışlardı, ikinci adımda biraz korkuyorlardı. Toplantılar yaparak ortak akılla güzel şeyler yarattık. Birlik olunca mutlaka başarı geliyormuş, çocuklar da bunu görmüş oldu" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası