Ege Postası
Geri

İzmirlilere sürpriz... Ve Konak Tramvayı raylara indi!

Modern, çevreci, konforlu ve güvenli bir toplu ulaşım için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen tramvay projesinin Konak etabında sona gelindi. Büyükşehir'in Konak Tramvayı çalışmaları kapsamında ray döşemelerini tamamladığı hat üzerinde deneme seferleri için vagonlar geldi. İzmirlilere sürpriz...
İzmirlilere sürpriz... Ve Konak Tramvayı raylara indi!
Haberler / İzmir
2 Şubat 2018 Cuma 09:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafiğe nefes aldırmak amacıyla başlattığı tramvay çalışmalarında sona gelindi.

Metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilen tramvay projelerinden biri olan 13 kilometrelik Konak Tramvayı'nda ray döşemeleri tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistemler daire başkanlığı koordinasyonunda yeni güzergaha trenler indirildi. Vagonlar Alsancak Limanı’nın olduğu bölgede TCDD Tren İstasyonu’nun karşısındaki İZBAN çıkışına getirildi. Deneme seferler için gece getirilen tren setleri İzmirlilere sürpriz yaşattı.

Üçkuyular Metro İstasyonu’nun olduğu bölgeden başlayan ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı boyunca şehir merkezine gelen Konak Tramvayı deneme seferleri bittiğinde Halkapınar Metrosu’na yolcu taşıyacak. 

Konak Tramvayı ile ilgili detaylar...

F.Altay Meydanı – Konak – Halkapınar arasında yaklaşık 12.6 kilometre uzunluğunda  18 durak ve 21 araçlı tramvay hattında ray döşeme çalışmaları Kasım 2015'de başladı, Ocak 2018 sonunda çalışmalar tamamlandı. Tramvayın 2018 Şubat ayı ortasında başlayacak deneme seferleri sonunda pik saatlerde 3’er dakika aralıklarla çalışması planlanıyor.

F.Altay Meydanından başlayan hat Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda kara ve deniz tarafı olmak üzere iki ayrı hat olarak sahil boyunca devam ediyor ve Küçükyalı'da birleşiyor. Bu noktadan  sonra deniz tarafında çift hat olarak Konak Meydanına ulaşarak, Cumhuriyet Bulvarının Alsancak gidiş yönüne doğru en sol şeritten Gazi Bulvarına varıyor. Gazi Bulvarı’na çift hat olarak dönen güzergah burada bulunan çınar ağaçlarına zarar vermeden çınar ağaçlarının arasında ilerleyerek, Şair Eşref Bulvarı’na  erişiyor.  Şair Eşref Bulvarı orta refüjdeki dut ağaçlarının korunması amacıyla değiştirilen projeye göre tramvay hattı burada gidiş ve geliş olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Hat, Alsancak camii önünde tekrar birleşerek Ali Çetinkaya Bulvarı’na oradan Atatürk Kapalı Spor Salonu önünden Ziya Gökalp Bulvarı’na varıyor.  Vahap Özaltay Meydanı’na kadar bu şekilde devam edeh hat, Alsancak Garı yakınında tekrar ayrılarak gidiş istikameti Şehitler Caddesinden, geliş istikameti Liman Caddesinden olacak şekilde Halkapınar Tramvay Depo Alanı’nda son buluyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası