Ege Postası
Geri

Kadınlardan hasta çocuklara bez bebek

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği aracılığıyla bir araya gelen gönüllü kadınlar, aynı gün içinde hazırladıkları 30 bez bebek ile kanser hastası çocuklara mutluluk taşıyacak.
Kadınlardan hasta çocuklara bez bebek
Haberler / İzmir
12 Şubat 2019 Salı 09:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de düzenlenen bebek yapım atölyesine katılan kadınlar, kanser hastası çocuklar için içi yün, dışı tamamen organik malzemelerden oluşan ve yüz ifadesi olmayan 'Waldorf' denilen bez bebekler hazırladı. Waldorf bebeklerin malzemelerini satan üç kız kardeş Hande Bestçi (33), Gözde Bardakçıoğlu (31) ve Aslı Bestçi (35) bebeklerin yapımıyla uğraşan Oya Akıncı (42) ile birlikte İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan'a ulaşarak tedavilerini İzmir'de sürdüren kanser hastası çocuklar için işbirliği yaptı. Birçoğu ilk kez bebek yapımını deneyen gönüllü kadınlar, atölyede 30 Waldorf bebek hazırladı.

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan, kanser hastası çocuklar için tüylü oyuncakların yasak olduğunu belirterek onlar için en uygun hediyelerin seçilmesi gerektiğini söyledi. Tedavileri için şehir dışından gelerek derneğin İzmir'deki evlerine yerleşen çocukları mutlu etmek istediklerini ifade eden Ozan, "Çocuklar bazen uyku oyuncağı, bazen de keyifli vakit geçirebilecekleri bir arkadaş istiyorlar. Bu bebekleri onlara hediye edeceğiz. Bugün bize yardım eden gönüllü kadınlar ilk deneyimlerini yaşıyor. Bu atölyeyi yılbaşından önce yapmak istedik. Ama o dönem çocuklarımıza çok hediye geliyor zaten. Şimdi daha çok sevinecekler. Yaş gruplarına göre bu bebekleri hediye edeceğiz" dedi.

ÇOCUKLARIN HAYAL GÜCÜ GELİŞECEK

Üç yıldır bebek hazırladığını söyleyen Oya Akıncı, malzemeleri satıp bebekleri bağışladıklarını dile getirdi. Daha önce Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde kalan hasta çocuklar için bebek hazırladıklarını belirten Akıncı, Bitlis'den Mardin'e bebek ulaştırdıklarını anlatarak, "Bu bebekler çocukların hayal gücünü geliştiriyor. Makine ile dikilmesi gereken kısımları biz atölyemizde dikip getirdik. Buradaki kadınlar sadece bebeğin içini doldurma ve yüzünü hazırlama aşamasında yer aldı" dedi. Kullandıkları malzemelerin yüzde 100 pamuk ve yünden oluştuğunu belirten Aslı Bestçi de 5 farklı tonda 5 farklı çeşit kumaş kullandıklarını söyledi. Yurt dışındaki numuneleri toplayarak incelediklerini anlatan Bestçi şöyle konuştu:

"Waldorf bebeklerin yapımıyla ilgili Hollanda'da bir okul var. Biz Avrupa'da en iyi malzemeleri gördük. Elimizdeki hammaddeleri uyarladık. Yünleri tarama makinelerinden geçirerek buna uygun hale getirdik. Bu bebekleri hazırlarken herkesin kendine göre bir tekniği olabilir. Yüz ifadesi, gözü, ağzı farklı. Burada sadece içini doldurma ve kafa hazırlama işi yapılıyor. Bebek sayısını arttırmak için malzeme satıyoruz. Hiçbir ticari amacımız yok. Hasta çocukları mutlu etmek çok güzel." (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası