Ege Postası
Geri

Kaf-Kaf grubu lider bitirmeyi garantiledi

Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası ikinci tur L Grubu 5. maçında Pınar Karşıyaka, deplasmanda Rusya temsilcisi Enisey'i 96-73 mağlup etti. Grupta geçen hafta çeyrek final vizesi alan Pınar Karşıyaka, bu galibiyetle son maçlar öncesinde grubu lider bitirmeyi de garantiledi. Karşıyaka rüzgarı Rusya'da esti
Kaf-Kaf grubu lider bitirmeyi garantiledi
Haberler / Spor
29 Ocak 2020 Çarşamba 17:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Müsabakaya Triche ve Morgan'ın sayılarıyla başlayan Pınar Karşıyaka, 5. dakikasını 9-6 önde geçtiği ilk periyotta 9. dakika içinde Metecan Birsen'in basketiyle farkı 10 sayıya çıkardı: 12-22. Yeşil-kırmızılı ekip, periyodu 24-17 üstün tamamladı.

İkinci periyoda da etkili başlayan Pınar Karşıyaka, 12 sayılık farka (41-29) ulaştığı devreyi 44-36 önde bitirdi.

Üçüncü periyotta savunmada ve hücumda etkili oyununu devam ettiren Pınar Karşıyaka, 7,5 dakikalık bölümde potasında sadece 2 sayıya izin verirken, farkı 25'e yükseltti: 38-63. Kalan bölümde farkı 28 sayıya (40-68) çıkaran yeşil-kırmızılı ekip, periyodu 73-48 üstün tamamladı.

Son periyotta üstünlüğünü sürdüren Pınar Karşıyaka, müsabakadan 96-73 galip ayrıldı.

Müsabakadan önce California'da geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden ABD'li ünlü basketbolcu Kobe Bryant için saygı duruşunda bulunuldu.

Salon: Arena Sever

Hakemler: Haris Bijedic (Bosna Hersek), Marek Maliszewski (Polonya), Mihkel Manniste (Estonya)

Enisey: Rebic 7, Berry 15, Green 8, Zubcic 13, Gudumak 2, Zakharov 16, Hogue 6, Komissarov 6, Viktorov

Pınar Karşıyaka: Taylor 10, Triche 8, Metecan Birsen 7, M'Baye 2, Morgan 29, Yunus Sonsırma 4, Onuralp Bitim, Kennedy 14, Crocker 19, Nusret Yıldırım 3, Arca Tülüoğlu

1. Periyot: 17-24

Devre: 36-44

3. Periyot: 48-73

Beş faulle çıkan: 38.34 Nusret Yıldırım (Pınar Karşıyaka)

Bir Rus taraftar karşılaşmayı kazıyla takip etti.

Basketbolda maçın ardından

Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası L Grubu'nda Rus ekibi Enisey'i 96-73 yenerek son maçlar öncesinde grup liderliğini garantileyen Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, sahada tüm enerjisini, iyi niyetini koyan oyuncularıyla gurur duyduğunu belirterek, "Karakterli bir takım olduğumuzu gösterdik." dedi.

Sarıca, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, rakiplerinin bu organizasyonun en iyi kadrosuna sahip takımı olduğunu belirterek, müthiş bir müsabaka oynadıklarını söyledi. Gruptan lider çıkmayı başardıklarını kaydeden Sarıca, şöyle konuştu:

"Turu daha önce garantilememize rağmen bu kadar yorucu yolculuğun üzerine sahada tüm enerjisini, tüm iyi niyetini koyan oyuncularımla gurur duyuyorum. Karakterli bir takım olduğumuzu gösterdik. Bu galibiyetle ayrıca kupadaki diğer Türk temsilcimiz Bahçeşehir Koleji'nin kupada tur yolunu açtığımız için mutluyuz. Bu başarı, ortak bir başarı, bu seyahatin daha kolay geçmesini sağlayan sponsorumuz Pınar ailesine ve yönetim kurulumuza da teşekkür ederim."

(AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası