Ege Postası
Geri

Karabağlar’da tepki çeken tören: Siyaseti okula soktular

Karabağlar Kaymakamlığı’nın resim yarışmasının ödül törenine katılan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci çocuklara seslenerek, “500 bin nüfuslu ilçede havuz, spor salonu, tiyatro salonu, sinema olmaması bizleri hizmet yolunda kamçılıyor” dedi. Bir adayın kaymakamlığın düzenlediği törene katılıp ödül vermesi ve siyasi konuşma yapması tepki çekti.   Karabağlar’da tepki çeken tören
Karabağlar’da tepki çeken tören: Siyaseti okula soktular
Haberler / Yerel Politika
14 Şubat 2019 Perşembe 17:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Karabağlar Kaymakamlığı’nın, düzenlediği okullar arası resim ve müzik yarışmasının ödül törenine AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ve AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan'ın da katılması tepki yarattı. 

Karabağlar Kaymakamlığı'nın iki yıldır düzenlediği yarışmanın ödül töreninde sahneye "Bakan" diye anons edilerek davet edilen Zeybekci, çocukları tebrik ettikten sonra Karabağlar’la ilgili çarpıcı sözler söyledi. Karabağlar’ın 500 bin nüfuslu devasa bir ilçe olduğunu belirten Zeybekci, “Türkiye’nin illerinin üçte ikisinden de belki büyük olan bir ilçe. Ancak düşünebiliyor musunuz, 500 bin kişilik nüfusun olduğu yerde gençlerimizin bir tane bile spor salonunun, yüzme havuzunun olmaması, bundan başka bu ebatta bir salonun olmaması, bir tane bile sinema, tiyatro salonunun olması bizleri hizmet yolunda kamçılıyor” diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi’ndeki törende öğrencilere seslenen Zeybekci’nin CHP’li yerel yönetimi dolaylı sözlerle çocuklara şikayet etmesi şaşkınlık yarattı.

Zeybekci'nin törende Milli Eğitim yetkililerince karşılandığını, aday adaylığı için kaymakamlıktan istifa eden Sadık Tunç'a ise törende 'Hala kaymakammış gibi' davranıldığını belirten CHP'liler törenin tam bir skandala dönüştüğünü söyledi. 

CHP İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir, tepkisini  sosyal medyadan “Karabağlar Kaymakamı resim yarışması düzenliyor, AKP Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci’ye ödül verdiriyor. Artık siyaseti çekinmeden okullara sokuyorlar. Devletin tarafsız olması gereken kaymakamının bu yaptığına ne demeli” sözleriyle dile getirdi.

YILDIZ: 17 YILDIR KARABAĞLAR'A NE YAPTINIZ'

Zeybekci'nin konuşmasına bir tepki de CHP Karabağlar İlçe Başkanı ali İhsan Yıldız'dan geldi.

Yıldız şunları söyledi;

"Sayın Zeybekci bir çok ilden büyük bir ilçe olduğunu vurgulayıp eksikleri sıralıyor ya konuşmasında biz de diyoruz ki; 17 yıldır bu ülkeyi başka bir iktidardar mı yönetiyor. Başka bir iktidar yönetiyor da bizim haberimiz mi yok. Yaptınız da elinizden mi aldık. Engel mi vardı da şimdi yapmak akıllarına geldi. Üstelik kendisi Ekonomi Bakanıydı. 17 yıldır Karabağlar’a ne yaptınız, neden hiçbir şey yapmadını? Sizin sadece yaptığınız 101 hektarlık jeolojik riskli alana birilerine rant kapısı açacak şekilde planlar yapıp, rantın önünü açtınız. 101 hektara şuan yapılan yenitepe evleri halka değil yandaşa hizmetin örneğidir. Biz diyoruz ki o alanı TOKİ’ye değil üniversiteye verin. 80 hektarın 32 hektarı üniverste için ayrılmış biz tamamını istiyoruz göz boyama değil gerçek kampüslü üniversite istiyoruz. Siz iktidarsınız verin bize ya da büyükşehir belediyesine. Biz kentsel dönüşümün en iyisini yaparız. 15 yıla yakındır kaymakamlığın önündeki çukuru bile kapatamadınız. Yapamıyorsanız verin Büyükşehir ile birlikte altı otopark üstü kent meydanı olarak yapmaya hazırız."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası