Ege Postası
Geri

Karşıyaka Sahnesi açıldı

İzmir'de Devlet Tiyatroları Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi coşkulu bir törenle sanatseverlerle buluştu.
Karşıyaka Sahnesi açıldı
Haberler / Kültür - Sanat
22 Mart 2019 Cuma 13:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Musahipzade Celal’in yazdığı ve Metin Oyman’ın yönettiği 'Kaşıkçılar' adlı müzikli oyun öncesinde Karşıyaka Belediye Bandosu'nun mini konserinden sonra Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt,  Edebi Kurul Başkanı Bozkurt Kuruç, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Nuri Ekici ve Turan Erdeğer, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcıları Ali İhsan Tercan, Hakan Eroğlu ve Serdar Kamalıoğlu, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Hamdi Süha Barlak ve oyunun yönetmeni Metin Oyman, Karşıyaka Sahnesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Sonrasında kokteyle geçilen gecede protokolden ve sanat dünyasından davetliler yer aldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın eşi Dr. Zehra Akpınar, Prof. Dr. Hülya Nutku, Prof. Dr. Murat Tuncay da açılışa katıldı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt; Devlet Tiyatroları olarak İzmir’de Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi, Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi ve Adana’da 27 Mart’ta açılışı yapılacak olan Sabancı Oda Tiyatrosu ile birlikte 1 ayda üç sahne açmış olacaklarını ifade etti. İzmir seyircisini sahnelerine kavuşturmuş olmaktan ötürü çok mutlu olduğunu söyledi. İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, "Binaların açılışında bizlerden desteğini esirgemeyen başta Kültür ve Turizm Bakanlığına, Genel Müdürümüz Sayın Mustafa Kurt’a, Genel Müdür Yardımcılarımıza ve gece gündüz demeden çalışan İzmir Devlet Tiyatrosu personeline sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Biliyorum ki bu salonda sizlerin alkışları hiçbir zaman susmayacak ve perdelerimiz sonsuza kadar açık kalacak" dedi.

Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi'nin açılış oyunu Kaşıkçılar, izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi ve coşkuyla ayakta alkışlandı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası