Ege Postası
Geri

Karşıyaka'da eğilim yoklaması talebi

Karşıyaka'daki 147 meclis üyesi aday adayının eğilim yoklaması yöntemiyle belirlenmesini talep eden bir grup meclis üyesi aday adayı, bu taleplerini noter yoluyla kaleme alarak, CHP Genel Merkezi'ne gönderdi. Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Hakan Sunay öncülüğünde notere giderek imza veren aday adaylarının CHP Genel Merkezi'ne gönderdiği dilekçede, "Aşağıda imzası olan bizler de yerel seçimde Karşıyaka Belediyesi meclis üyesi adaylarının eğilim yoklaması ile belirlenmesini arz ve talep ederiz" dedi.  Karşıyaka'da aday adayları taleplerini noter kanalıyla iletti
Karşıyaka'da eğilim yoklaması talebi
Haberler / Yerel Politika
23 Kasım 2018 Cuma 11:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi aday adayları yerel seçimlerde aday adaylarının eğilim yoklaması ile belirlenmesi talebiyle Karşıyaka 2'inci Noterliği'ne başvurdu. Meclis üyesi aday adaylarından dördünün imza attığı eğilim yoklaması talebi, CHP Genel Merkezi'ne gönderildi. 

Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı ve Karşıyakaspor Kulübü trübün liderlerinden Hakan Sunay önderliğindeki aday adayları, noter kanalıyla gönderdikleri yazılı taleplerinde, meclis üyesi aday adaylarından Sinan Alabay'ın bir süre önce yine noter kanalıyla CHP Genel Merkezi'ne gönderdiği aday adaylarının eğilim yoklamasıyla belirlenmesi talebine kendilerinin de katıldığını belirtti.

ADAYLARIN EĞİLİM YOKLAMASIYLA BELİRLENMESİNİ ARZ EDERİZ 

Metinde, ".. aşağıda imzası bulunan bizler de Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi aday adayıyız ve Noter belgesi içeriğinde de belirtildiği gibi Karşıyaka'mızda eğilim yoklaması yapılması için gerçekten yoğun bir talep olduğunu bilmemiz nedeniyle bizler de Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi adaylarının eğilim yoklaması ile belirlenmesini istiyoruz. Belirttiğimiz gibi aşağıda imzası olan bizler de yerel seçimde Karşıyaka Belediyesi meclis üyesi adaylarının eğilim yoklaması ile belirlenmesini arz ve talep ederiz" ifadeleri kullanıldı. 

HAKAN SUNAY: TALEBİMİZİN DİKKATE ALINMASINI BEKLİYORUZ 

Karşıyakaspor Kulübü'nün basketbol şampiyonluğunu kazanması sırasında İstanbul Boğaz Köprüsü'ne afiş asan isimler arasında da yer alan Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Hakan Sunay, Karşıyaka'da yaklaşık 147 meclis üyesi aday adayı olduğunu, bu aday adaylarının çoğunluğunun da kendileri gibi eğilim yoklaması talebinde bulunduğunu belirtti.

SUNAY: HANGİ İLÇELERDE HANGİ YÖNTEMİN UYGULANACAĞI BELLİ OLMADIĞI İÇİN...
 
Sunay, partisi CHP'nin 14 Kasım'da aldığı karar gereği yerel seçimlere az bir süre kalması nedeniyle ön seçim uygulanmayacağı, il ve ilçelerde merkez ve eğilim yoklaması yöntemlerinin uygulanabileceği kararının ardından harekete geçtiklerini kaydederek, 

"Hangi ilçelerde hangi yöntemin uygulanacağı henüz belli olmadığı için biz aday adayları olarak noter aracılığıyla eğilim yoklaması talebinde bulunduk. Geçen dönem 250 meclis üyesi aday adayı vardı. Eğilim yoklaması yapılmış ve buna fermuar sistemi eklenmişti. Meclis üyelerinin yarısı atamayla belirlenmiş, yarısı da eğilim yoklamasına katılmıştı. 120'si yarışa girmişti. Bu kez biz de eğilim yoklaması talebinde bulunuyoruz. Zaten bu eğilim yoklaması kararı alındığı takdirde atama isteyen arkadaşlar da mağdur olmaz. Bu imza hareketinden onlar da faydalanır. Çünkü eğilim yoklaması genelde fermuar sistemine dönüyor. 147 aday adayının yarısı yine atama ile belirlenir. Herkesin istediği olur" şeklinde bir değerlendirme yaptı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası