Ege Postası
Geri

Karşıyaka’nın ‘Hızlı Çözüm Alanı’ hizmete açıldı

Karşıyaka Belediyesi, her gün yüzlerce kişiyi ağırlayan ana hizmet binasının giriş katını baştan sona yeniledi. Farklı katlarda ve binalarda bulunan birimlerin temsil edildiği ‘Hızlı Çözüm Masaları’ sayesinde, Karşıyakalılara daha sağlıklı, çabuk ve nitelikli hizmet verilmeye başlandı. Karşıyaka Belediyesi'nin giriş katı yenilendi
Karşıyaka’nın ‘Hızlı Çözüm Alanı’ hizmete açıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Aralık 2019 Salı 10:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Karşıyaka Belediyesi; başta yaşlı ve engelli bireyler olmak üzere, vatandaşların belediye hizmetlerinden daha hızlı ve pratik şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla, ana hizmet binasında başlattığı tadilat ve düzenleme çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda yaklaşık bin metrekarelik giriş katı, halkın talep ve önerileri de dikkate alınarak baştan sona elden geçirildi. Yapılan en önemli yenilik ise ‘Hızlı Çözüm Masaları’ oldu.

ÇÖZÜM MASALARINDA NELER VAR'

Vatandaşların üst katlara çıkmasına ya da farklı yerlerdeki belediye binalarına gitmesine gerek kalmadan, işlerini kolaylıkla halledebilmesi için oluşturulan Hızlı Çözüm Masaları, ilgili müdürlüklerden birer görevli ile faaliyete geçirildi. Alanda; halkı bilgilendirmek, başvuruları almak ve gerekli işlemleri yapmak üzere ‘Sosyal Yardım’, ‘Tahakkuk’, ‘Zabıta’, ‘Engelsiz Masa’, ‘Resmi Dilekçe’, ‘Can Dostları’ ve ‘Kent Rehberi’ masalarına yer verildi.

HIZLI VE GÜLERYÜZLÜ HİZMET

Ayrıca, genel belediye hizmetleriyle ilgili başvuru ve taleplerin alındığı Halkla İlişkiler Alanı yeniden düzenlendi. Yeni oturma grupları ile Bekleme Salonu oluşturuldu. Muhtarlar Birimi ile Sağlık İşleri Müdürlüğü için birer oda hazırlandı. Tüm tesisatlar ve asma tavan elden geçirildi, iklimlendirme yapıldı. Girişteki döner kapı yerine, otomatik açılır - kapanır kapı takıldı. Baş köşeye Atatürk tablosu konuldu, kat geneli çiçek ve bitkilerle süslendi. Tüm bina gibi zemin kat da engelli kullanımına uygun olarak tasarlandı. Yeni Fotokopi Odasının ise kısa sürede halka hizmet vermeye başlayacağı belirtildi. Yapılan düzenlemeler, personelin güleryüzlü ve çözüm odaklı yaklaşımıyla birlikte daha hızlı şekilde hizmet alma şansı bulan vatandaşları da memnun etti.



“HİZMET KALİTEMİZ ARTACAK”

Belediye girişinde gerçekleştirdikleri çalışmanın basit bir onarım değil; hızlı ve kaliteli hizmet anlayışını güçlendirecek önemli bir düzenleme olduğunu vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Göreve geldiğimiz günden bu yana; halkımızın talep ve başvurularına mümkün olan en hızlı ve en etkin şekilde çözüm sağlamak için çalışıyoruz. Çok önem verdiğimiz bu konuda hizmet kalitemizi daha da artırmak amacıyla, aynı zamanda vitrinimiz olan giriş katımızda kapsamlı yenileme işlemleri gerçekleştirdik. Kısa sürede vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu geri dönüşler, yapılan çalışmanın gerekliliğini ve önemini net şekilde ortaya koymuş oldu. Tadilat süresince gösterdikleri anlayış ve destek için vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Karşıyaka halkına en hızlı, kaliteli ve sağlıklı şekilde hizmet vermek adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası