Ege Postası
Geri

Karşıyaka’da tarihi meclis: İlk kez şantiyede yapıldı

Karşıyaka Belediye Meclisi tarahinde ilk kez belediye şantiyesinde gerçekleşti. Önemli kararların alındığı meclis toplantısında Başkan Tugay Meclis birleşimlerinin ikincisnin meclis toplantı salonu dışındaki uygun belediye birimlerinde yapılacağını açıkladı. Toplantıda yeniden revize halinde Cumhuriyet Mahallesi imar planları nedeniyle vatandaşları korumak için bir karar alındı. Karşıyaka’da tarihi meclis: İlk kez şantiyede yapıldı
Karşıyaka’da tarihi meclis: İlk kez şantiyede yapıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Ocak 2020 Salı 18:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yusuf TOMRUK/EGEPOSTASI - Karşıyaka Belediye Meclisi tarihinde ilk kaze Belediye şantiyesinde gerçekleşti. Şantiyenin yemekhanesinde gerçekleşen toplantı öncesi konuşan Belediye Başkanı Cemil  Tugay “Bu kurum daha çok sokakta faaliyet gösteren çalışanlarımızın yeri ve yuvasıdır. Bizler de bu yuvada olmak istedik. Dışarıda çalışan arkadaşlarımızı anlayalım diye böyle bir toplantı yapmak istedik. Biraz daha ilgiye ve bakıma ihtiyaç duyan bir yer. Bu konuda yapılacak çalışmalarla ilgili önerileriniz yapabilmek adına buradan yapalım diye düşündüm. Burada çalışan arkadaşlarımızla gurur duyoruz. Şu an yemekhanedeyiz. Burası benim gözümde belediyemizin en önemli tesislerinden birisi. Buranın daha fazla ilgiyi hak ettiğini düşünüyorum. Zahmet ettik sizi buraya davet ettik, ama ben burada olmamızın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Her iki meclisten birisini burada ya da bunun gibi yerlede  yapalım eğer onay verirseniz. İnsanlara ulaşmamız için, farkındalık yaratmak için ilçemizi  iyi olacağını düşünüyorum.

Tugay’ın konuşması sonrası meclis gündemine geçildi. Görüşülen önergeler sonrası, Alpu Belediyesi’ne Komatsu marka greyder hibe edildi. Başkan Tugay “ Bizim için geçerliliğini kaybetmiş eski model bir greyder, fakat onlar işler halde kullanabileceklerini belirtiler. Alpulular’a bir katkımız olduğu için mutluyuz” dedi. Toplantıda ayrıca Özel Kalem Müdürlüğü Bünyesinde Sivil Toplum Kuruluşları Birimi kuruldu.

CUMHURİYET’E ARSA BEDELİ KORUMASI!
Toplantıda yeniden revize edilme aşamasında olan Cumhuriyet Mahallesi imar planları hakkında Konak Belediyesi’nin Gültepe Planlarına benzer bir karar alındı. Alınan karara göre Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yer alan arsalar için ilgilin kanunun 18. Maddesinde yer alan “Arsa bedellerinin tespitinde hak sahiplerinin beyan edeceği değer esas alınır’ hükmü uyarınca kamu yararı göz öündten bulunarak, satılacak taşınmazlarda emlak vergisinin esas bedelin düşük olmayacak şekilde, hak sahiplerinin beyan edeceği bedel esas alınacak.



Kararın oy birliği ile kabulu sonrası konuşan AK Partili Meclis üyesi Adem Öztürk “ Başkanım bu karar için çok teşekkür ederiz. Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşanan vatandaşlarımız adına teşekkür ediyoruz. Tarafınızda imar komisyonu, hukuk komisyonu bütçe komisyonu üyelerine teşekkür ediyoruz. Grup kararı olarak olumlu oy kullandık. Ayrıca ikinci meclislerimizin başka mekanlar yapmak fikrinize katılıyoruz. Bizi de imar komisyonu davet ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Tugay’da çok uzun zamandır Cumhuriyet Mahallesinde imar affından yararlanan ama tapusunu alamayan vatandaşların mağdur olduğuna vurgu yaptı. Cemil Tugay, “Cumhuriyet Mahallesinde imar affından yararlanan ama tapusunu alamayan vatandaşlarımız mağdur oluyordu ve bu durumun çözülmesi için atılan adımdan biz de mutluyuz.  Sizin de desteklemeniz bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası