Ege Postası
Geri

Kaya: Bu birlikteliğin karşısında ne FETÖ dayanır ne de PKK!

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kararname ile İzmir'de kapatılan Gediz ve İzmir Üniversiteleri'nin isimleri değişip devlet üniversitesi olurken, AK Parti Gurubu adına TBMM'de söz alan İzmir Milletvekili Atilla Kaya konuşmasıyla dikkat çekti. İki üniversite için verilen flaş kararın ardından
Kaya: Bu birlikteliğin karşısında ne FETÖ dayanır ne de PKK!
Haberler / Yerel Politika
20 Ağustos 2016 Cumartesi 10:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - Darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturmasında kanun hükmünde kararname ile İzmir'de kapatılan Gediz ve İzmir Üniversiteleri hakkında dev bir adım atıldı. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı sonrası İzmir'in 26 vekilinin ortak teklifiyle TBMM'den geçen kararla devlet üniversitesi haline gelen Gediz’in adı Bakırçay, İzmir Üniversitesi’nin adı ise Demokrasi oldu.

TBMM'de iki üniversite için  alınan karar hakkında AK Parti Gurubu adına söz alan İzmir Milletvekili Atilla Kaya konuşmasıyla dikkat çekti.

Kaya şunları söyledi;

"411 saylı kanunla ilgili ciddi gayret gösterildi. Salı'dan beri sabahlara kadar çalışma gösterdik. Bu noktada İzmir açısından karlı çıktık. Hem İzmir kazandı hem 411 sayılı yasayla Türkiye kazandı. İzmir'in en önemli şansı Başbakanımız Binali Yıldırım'ın aynı zamanda İzmir milletvekili olması. CHP Genel Başkanı da İzmir milletvekili. Güzel bir sinerji oluştu. Bugün kazandığımız Bakırçay ve Demokrasi üniversiteleri için Başbakanımız talimat verdikten sonra Sayın Kılıçdaroğlu da çok ciddi gayret gösterdi. MHP ve HDP grubu da destek verdi. Oybiriğiyle 26 vekilimizin teklifini sizlere sunduk. 15 Temmuz ülkemiz milletimiz açısından önemli eşik oldu. Tanklara kurşunlara F 16'lara direnen milletin birlikteliği bizi güzel bir siyasi atmosfere soktu. Bu atmosaferi korumalıyız. Şuna inanıyorum bu siyasi atmosferi koruduğumuz sürece öğrencilerimizin sorunlarını da çözeriz milletin bir çok yarasına merhem de oluruz. Bu birlikteliğin karşısında ne FETÖ dayanır ne de PKK dayanır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası