Ege Postası
Geri

Kayyum Urla Kum Denizi Plajı'nı ücretli mi yaptı'

CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Urla’daki halk plajının kapatılıp giriş için vatandaşlardan ücret alındığı iddialarına ilişkin Egepostası’na konuştu. Girişlerden ücret alınmadığını belirten CHP'li Özbadur, plaja tel örgü çekilmesinin nedeninin ise pandemi olduğunu söyledi.
Kayyum Urla Kum Denizi Plajı'nı ücretli mi yaptı'
Haberler / İzmir
9 Eylül 2020 Çarşamba 16:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’de bugün gündeme 9 Eylül kutlamalarının yanında Urla’daki halk plajının kapatılıp girişlerinin ücretli hale getirildiği konusu gündeme oturdu. Basında yer alan haberlere göre; İzmir Urla Belediyesi kayyumu, yıllardır halkın ücretsiz olarak kullandığı Urla Kum Denizi Plajı’nı ücretli yaptı. Haberlerde, sahili tel örgüyle çeviren kayyum yönetiminin, yurttaşlardan giriş ücreti olarak 15 TL aldığı iddiaları yer aldı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur iddialara ilişkin bilgi verdi. Özbadur, yetkili mercilerle görüştüğünü ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

“ŞEZLONGLARDAN ÜCRET ALINIYOR”

Plaja girişlerin ücretli olması iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Özbadur, “2017 yılında bu plaj İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanıp URİT’e verilen bir yer. Şirketin müdürü ile görüşüp giriş çıkış prosedürlerini sordum. Kendisi bana girişlerden ücret almadıklarını, şezlonglardan ücret aldıklarını söyledi. Bunu üç ay önce de sormuştum bugün de sordum. Şezlong ya da oraya ait bir hizmet kullanılmadığı müddetçe ücret talep edilmiyor” dedi.

TEL ÖRGÜLERİN SEBEBİ PANDEMİ

Plajın boydan boya tel örgüyle çevrelenmesi durumuna da açıklık getiren Özbadur şunları söyledi; “Plajı yolun sonundan itibaren tel örgüyle çevirmişler. Bunu da Kaymakam Önder Can’a sordum. Kendisi pandemi döneminde olunduğu için belediyenin işlettiği bir plaja halkın kontrolsüz girişine izin veremeyeceğini söyledi. Plaja girişlerde maske kontrolü ve ateş ölçümü yapılıyor. Yani tellerin amacı plaja kontrollü girişin sağlanması. Kendisi her şeyden önce kaymakam olduğunu ve hiçbir şekilde halkın sağlığını tehlikeye atamayacağını söyledi. Yani ortada plaja her girenden ücret alınması gibi bir durum yok.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası