Ege Postası
Geri

Kent Konseyi'nden afet çalıştayı

İzmir Kent Konseyi, kamu kurumları, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile 27 Şubat Pazartesi günü İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde 'Doğal Afetlerde Kadınlar Çalıştayı' düzenleyecek.
Kent Konseyi'nden afet çalıştayı
Haberler / İzmir
25 Şubat 2017 Cumartesi 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi, Doğal Afetlerde Kadınlar Çalışma Grubu'nun yürütücülüğünde birçok kamu kurumu, meslek odası ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile birlikte 'Doğal Afetlerde Kadınlar Çalıştayı' düzenleyecek. 27 Şubat Pazartesi günü Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan çalıştayda afet yönetim merkezleri arasında koordinasyon sağlanması, Acil Eylem Planı hakkında bilgilendirme ve güncellenmelerin sağlanması, Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Afet Programı'nın hazırlanması gibi afet planını ilgilendiren üç önemli adımın ele alınması bekleniyor. 

Çalıştay sonrasında elde edilecek önerilerin ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılarak eyleme dönüştürülmesi sürecinin takip edileceği ifade edilirken kadınların afet öncesi ve sırasında doğal afetlerden en az zararla kurtulabilmeleri için eğitim sürecine katılımları da özendirilecek.

Afet durumunda kent için acil eylem planının önemine değinen İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, "Bu çalıştay İzmir'in gerek acil eylem planının gerekse deprem ana planının revize edilmesi ve güncellenmesi bakımından öncelikli olacak. Buradan edineceğimiz birikimi ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacağız. Bu nedenle başta kadınlarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimizi ve afet çalışmalarına destek veren tüm kesimleri çalıştayımıza katılmaya, deneyim ve bilgilerini paylaşmaya davet ediyorum" dedi.

"EN AZ BİN KADINA ULAŞACAĞIZ"
İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi bünyesinde arama kurtarma ekibinin kurulmasını planladıklarını belirten meclis başkanı Kızbes Aydın ise, "İzmir'de yaşayan en az bin kadına ulaşılarak kadınların doğal afetlerden en az zararla kurtulabilmeleri için gerekli eğitimlerin verilmesi ve kadınların aktif olarak afet çalışmalarına katılımlarının sağlanmasını amaçlamaktayız" diye konuştu.

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Hülya Bilgen moderatörlüğündeki Doğal Afetlerde Kadınlar Çalışma Grubu'nun yürütücülüğünde İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde 27 Şubat 2017 Pazartesi günü üç oturumdan oluşacak olan çalıştaya çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de katılması bekleniyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası