Ege Postası
Geri

Kızının gözünden Uğur Mumcu

Bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ölümünün 24. yılında kızı Özge Mumcu’nun katıldığı etkinlikle Buca’da anıldı. Buca'da 'Babalar ve kızları' söyleşisi
Kızının gözünden Uğur Mumcu
Haberler / İzmir
23 Ocak 2017 Pazartesi 11:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Buca Belediyesi’nin “Babalar ve Kızları” söyleşi dizisinin konuğu olan Özge Mumcu, babasının suikasta kurban gittiği 24 Ocak 1993'e kadar olan hayatını ve suikasttan sonra yaşadığı değişimleri  Bucalılarla paylaştı. Uğur Mumcu’nun araştırmacı gazeteciliği ve çalışmalarıyla birçok olaya ışık tuttuğunu belirten Özge Mumcu, “Türk vatandaşları babama olan borcunu ödedi ama siyasi iktidar ödemedi” derken, gençlere dirençli ve umutlu olmaları tavsiyesinde bulundu.

Uğur Mumcu Foça'da anılacak...

Ankara'daki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 24. yılında kızı Özge Mumcu'nun da katıldığı etkinlikle, Buca’da anıldı. Buca Belediyesi’nin “Babalar ve Kızları” söyleşi dizisinin bu haftaki konuğu olan Özge Mumcu, 11 yaşında kaybettiği babasıyla olan anılarını ve sonraki süreçte anısını yaşatmak için yaptıkları çalışmaları Bucalılarla paylaştı. 

Uğur Mumcu, Karabağlar’da da anılacak

Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık, CHP İlçe örgütü ve çok sayıda Bucalının katıldığı söyleşide babasının kitapları çok sevdiğini ifade eden Özge Mumcu, son dönemlerinde çok yoğun çalışan babasının evin bir odasını çalışma odasına çevirdiğini, burada geçirdiği uzun zamanı okuyarak ve yazılar yazarak değerlendirdiğini anlattı.

Kütüphanelerinde 45 bin kitap bulunduğunu belirten Özge Mumcu, "1990'lara gelince babamın da tanıdığı Bahriye Üçok ve Çetin Emeç gibi bazı isimler öldürülmeye başlanmıştı. 24 Ocak 1993'e gelince ben sadece patlama sesini duydum. Evdeydim, o günden sonra hayatımız çok değişti. 1993 yılıyla başlayan süreç ciddi bir bilgi birikiminin yok olduğu dönemdir" diye konuştu.

Mumcu, babasının mirasını yaşatmak ve gazetecilik anlayışını gelecek nesillere aktarmak için 1996 yılında Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nı kurduklarını, burada verdikleri eğitimlerle bugüne kadar 120'den fazla gazeteci yetiştirdiklerini söyledi.

Babasının toplumun tüm kesimleri tarafından sevilip, saygı duyulduğunu aktaran Mumcu, bunun doğruları haberleştirmesi, insani tarafı ve yönlendirici yazılar yazmamasından kaynaklandığını belirtti. Bir vatandaşın “Türk vatandaşı sizce babanıza olan borcunu ödedi mi'” sorusunu “Türk vatandaşı ödedi ama siyasi iktidar ödemedi” sözleriyle yanıtlayan Özge Mumcu, ilk defa Uğur Mumcu eserlerini okuyacaklara ‘Sakıncalı Piyade’ kitabını tavsiye ederken, gençlere dirençli ve umutlu olun çağrısında bulundu.

Söyleşinin ardından Özge Mumcu, babasının kitaplarını imzaladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası