Ege Postası
Geri

Koca son bir aydaki can kaybının yaş ortalamasını açıkladı!

AB üyesi ülkelerin Ankara büyükelçileriyle toplantı gerçekleştiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin corona virüsü salgınıyla mücadelesine dair büyükelçilere kapsamlı bir sunum yaptı. Bakan Koca, "Son bir ayda ölen vatandaşlarımızın yaş ortalaması 74,6'dır. Toplam ölümlerin yüzde 93'ü 65 yaş üstü vatandaşlarımızdır. Günlük 50 binin üzerinde test yapma kapasitesine sahibiz. Şu ana kadar yaptığımız toplam test sayısı ise 2 milyon 209 bin 583'tür" dedi.
Koca son bir aydaki can kaybının yaş ortalamasını açıkladı!
Haberler / Güncel
5 Haziran 2020 Cuma 18:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Ankara büyükelçileriyle video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdi. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından organize edilen toplantıya, 26 AB üyesi ülkenin büyükelçisi katıldı.

“SON BİR AYDA ÖLEN VATANDAŞLARIMIZIN YAŞ ORTALAMASI 74.6’DIR”

AB'ye tam üyeliğin Türkiye'nin stratejik bir hedefi olduğunu hatırlatan Koca, şunları söyledi:

* Salgın süreci göstermiştir ki, Türkiye sadece siyasi ve ekonomik alanda değil, sağlık alanında da AB'ye büyük güç katacaktır.

* Yeni vaka sayımıza oranla, hastaneye yatış gerektiren, yoğun bakımda takip edilen hasta sayımız her geçen gün azalmaktadır.

* Son bir ayda ölen vatandaşlarımızın yaş ortalaması 74,6'dır. Toplam ölümlerin yüzde 93'ü 65 yaş üstü vatandaşlarımızdır.

* Günlük 50 binin üzerinde test yapma kapasitesine sahibiz.

* Şu ana kadar yaptığımız toplam test sayısı ise 2 milyon 209 bin 583'tür.

“YOĞUN BAKIMA GİREN HASTALARDA VEFAT ORANI YÜZDE 7'YE DÜŞTÜ”

Corona virüsü (covid-19) salgınının ilk gününden itibaren alınan önlemleri, tanı ve tedavi uygulamalarını özetleyen Koca, Türkiye'nin Bilim Kurulunun onayıyla kendine özgü bir yaklaşım sergilediğini söyledi.

Erken tedavi protokolleri sayesinde yatan hastalardaki pnömoni gelişme oranını yüzde 60'dan yüzde 3'e düşürdüklerini açıklayan Koca, bu sayede yoğun bakıma giren hastalarda da vefat oranının yüzde 58'den yüzde 7'ye kadar düştüğünü belirtti.

“REHAVETE KAPILMADAN BAŞARILI OLMAYI UMUYORUZ”

Tüm dünyada yaşlı mortalitesinde çok ciddi sorun yaşanırken Türkiye'nin düşük mortalite oranları ile ön plana çıktığının altını çizen Koca, şu ifadeleri kullandı:

* Bunda yaşlı nüfusun evlerde sıkı korumaya alınmasının önemi olduğunu düşünüyorum.

* Bilim Kurulumuz ve DSÖ'nün (Dünya Sağlık Örgütü) teknik belgelerinin rehberliğinde hazırlanan normalleşme planımızı uygulamaya koyduk.

* Kastettiğimiz normal, salgın koşulları altında vatandaşlarımızın hayatlarını mümkün olan en iyi şekilde sürdürebilecekleri şekilde tasarlanmış bir “Kontrollü Sosyal Hayat”tır.

* Bu süreçte karamsarlığa düşmeden ve aynı zamanda rehavete de kapılmadan başarılı olmayı umuyoruz.

“10 GÜN İÇİNDE BİNDEN FAZLA ULUSLARARASI HASTA GELDİ”

“Bugüne kadarki yaşadığı her krizden güçlenerek çıkmasını bilen AB'nin örnek bir dayanışma ile bu krizden de güçlenerek çıkacağına inanıyorum” diyen Koca, kısıtlamaların kalkmasıyla Türkiye'ye 10 gün içinde binden fazla uluslararası hasta geldiğini vurguladı.

Önümüzdeki günlerde sağlık turizminin önemli bir destinasyonu olacaklarını kaydeden Koca, toplantının sonunda büyükelçilerin sorularını yanıtladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası