Ege Postası
Geri

Kocaoğlu: Yapamaz diyorlar, yapacağız

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen Esatpaşa Mahallesi’nde yapılacak karayolu üst geçidi ve bağlantı yollarının temelini atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz gün miting için İzmir’e gelen Başbakan Erdoğan ve AK Partili Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım’a seslenerek, “Yapamaz diyorlar, yapacağız. İzmir Yıldırım’a muhtaç değil. İzmir kula muhtaç değil” dedi. Kocaoğlu ayrıca, “30 Mart’ta ilk raunda çıkacağız. Eğer bu iktidarı değiştiremezsek vay halimize…” diyerek İzmirlilere önemli bir seçim mesajı verdi.
Kocaoğlu: Yapamaz diyorlar, yapacağız
Haberler / Yerel Politika
18 Mart 2014 Salı 12:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Menemen’de düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve başkan adayları, belediye ve il genel meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
 
 
MENEMEN’E 210 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Sözlerine 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutlayarak ve Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir’in en büyük projelerinden bir tanesi Aliağa-Menderes Projesi’dir. İzmir Büyükşehir Belediyesi on yılda Menemen ilçemize tam 210 milyon TL yatırım yaptı. Bunu Tahir Başkan’ımız ile birlikte sizlere hizmet etmek için el ele, gönül gönüle gerçekleştirdik. Yol arkadaşlığı için kendisine teşekkür ediyorum” dedi ve ilçede hayata geçirilen yatırımları özetledi.
 
“SADECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI DEĞİL, LİDERLİK YAPACAĞIZ”
Başkan Kocaoğlu,  yerelde kalkınma hedeflerinin önemine vurgu yaparak şöyle devam etti: “İhtiyaç oldukça yine belediye hizmetlerini yapacağız. Ama bunları mükemmel bir şekilde yaparken, başka bir büyük hedefimiz var. İzmir’in 30 ilçesi, 60 beldesi ve 597 köyü ile beraber yerelde kalkınmayı gerçekleştirmek. Gençlerimizin iş ve lokmasını büyütecek projelerle kenti kalkındırıyoruz. Hedef sadece belediye başkanlığı değil, kalkınmada öncülük, liderlik etmek. Bunu belli ilçelerimizde gerçekleştirdik. Tarımda yaptığımız çalışmalar, sanayicilere verdiğimiz destekler, altyapı çalışmaları, ulaşımı hızlandırmak için birçok raylı sistem projesi yaptık.
 
“YAPAMAZ DİYORLAR, YAPACAĞIZ…”
11 senede raylı sistem hattını 14 kat büyüttüklerini de vurgulayan Kocaoğlu, “Biz beş yıl içerisinde raylı sistem ağını 302 kilometreye çıkartacağız dedik. 11 yılda 14 kat büyüten Büyükşehir Belediyesi, beş yılda 2 kat büyütemez m? Yapamaz diyorlar, yapacağız. Gelin siz de kullanın diyeceğiz. İzmir’e dünyada örneği olmayan 15 tane katamaran tipi gemi aldık. Bu kenti kalkındırmayı amaçlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, işimiz olmamasına rağmen 400 milyon TL para harcayarak Gaziemir’de fuar alanı yapıyoruz. Dünya ticareti İzmir’de buluşacak. Kentimizi ve ülkemizi tanıtacağız” dedi.
 
“VAY HEPİMİZİN HALİNE…”
Sözlerinin devamında geçtiğimiz gün gerçekleştirilen miting esnasında kendisini eleştiren Başbakan Erdoğan ve AK Parti iktidarına yüklenen Başkan Kocaoğlu, “Bizim bir derdimiz var. Ülkenin bir derdi var…  Ülkenin derdi, Adalet ve Kalkınma Partisi değil. Ülkenin derdi AKP’ye oy veren namuslu insanlar değil. Ülkenin derdi AKP hükümetinde, yani başbakan ve bakanlar kurulunda. Bu dertten doktora gidip tedavi olduğumuz gibi, 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ilk raundunu 30 Mart’ta verecek ve bu dertten bu ülkeyi, bu vatanı kurtaracak. 17 Aralık’tan sonraki telefon dinlemeleri doğru ise ve eğer 30 Mart seçimlerinde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve önümüzdeki genel seçimlerinde bu iktidarı değiştirmezseniz vay hepimizin haline… Gitti gider… Türkiye Cumhuriyeti’ne bir şey olmaz ama en az bir kuşak, iki kuşak toparlamak için çile çeker. Buna hiçbirimizin hakkı yok. Biz insanı rehber alarak çalışıyoruz. 10 senedir belediye başkanıyım. Bir insanı fakirdi, zengindi, şuralıydı, buralıydı diye ayırdığımı duydunuz mu'” ifadelerini kullandı.
 
“HİCAPIN HESABINI SORACAĞIZ”
Sözlerinin devamında Binali Yıldırım’a seslenen Kocaoğlu, “Siyaseti insanı seven, milletini seven, dünya işiyle ilişkisini kesmiş insanlar yapmak zorundadır. Diyorum ki, İzmir’e İzmir’i sevmeyen, İzmirliyi sevmeyen gavur İzmir diyen, sümüklü İzmir diyen, faşist İzmir diyen, ben bu kentin milletvekili olmaktan hicap duyuyorum diyen AKP adayı nasıl geliyorsun da büyükşehir belediye başkanı adayı oluyorsu? Bunun hesabını soracak mıyı? İzmir’den hicap duymasının hesabını soracağız. İzmir Binali Yıldırım’a muhtaç diyor. İzmir hiç kimseye muhtaç değil. Kula muhtaç değil. İzmir kendi gücü ile ayakta durup kalkınacak güçtedir. On senedir kalkınıyoruz. 2013 yılında bunların yönettiği hükümetin kalkınma oranı yüzde 4. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kalkınma oranı ise 10,7’dir. Yani İzmir bizim iktidarımızda, belediye başkanlarımızla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin büyümesinden iki kattan fazla büyümüştür” dedi.
 
“KURTULUŞ ATEŞİNİ İZMİR’DE YAKACAĞIZ”
“Delik testide su durur mu'” sözleri ile 17 Aralık sonrasında yaşanan gelişmelere değinen Kocaoğplu, “Biz bu dertten kurtulacak mıyı? Yerel seçimlerde kimi dürüst, namuslu, şerefli biliyorsanız ona oy verin. Bizi namuslu insanlar, şerefli insanlar yönetsin. 30 Mart’ta İzmir’de yakacağımız kurtuluş ateşi ile Türkiye’ye öncü olmak istiyoruz” diyerek sözlerine son verdi.
 
ŞAHİN: ADAM GİBİ ADAMLIK YAPIYORUZ
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise Büyükşehir Belediye Başkanı Kocoağlu ile birlikte ilçede önemli hizmetlerin altına imza attıklarını belirterek, “Bazı işler kolay olmuyor. Bugünden yarın sabaha bitmiyor. Menemen’imizin bir yarısını diğer yakası ile birleştiriyoruz. Çağdaş ve modern bir Menemen’e doğru ilerliyoruz. Büyükşehir Belediye’miz ile birlikte ele ele vererek ilçeye daha güzel hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu ilçede hem Menemen Belediyesi’nin, hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, hem de Başkan Aziz Kocaoğlu’nun çok büyük katkıları var. Bize öyle bir el uzanıyor, Aziz Kocaoğlu’nun eli. Ben bu eli sonuna kadar sıkarım. Belediye hizmet binamıza başladık. Bir kuruş paramız yoktu. Kendisi bizi yine yalnız bırakmadı ve yüzde 70’lik katkı sundu. Biz bu hizmetleri yaparken kimseyi ötekileştirmiyoruz, kimseyi ayrıştırmıyoruz. Bizim en önemli özelliklerimizden biri bu. Adam gibi adamlık, adam gibi yöneticilik yapmaya çalışıyoruz. 30 Mart yerel seçimlerinde  İzmir’de oy birliği ile Aziz Kocaoğlu, Menemen’de de Tahir Şahin diyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası