Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan flaş Alsancak Stadı hamlesi

İzmir’de açılan davalar ve tıkanan yargı süreci sonrasında adeta yılan hikayesine dönen Göztepe ve Karşıyaka Statlarıyla ilgili tartışmalar devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu’ndan flaş bir hamle geldi. Kocaoğlu'ndan flaş stat hamlesi
Kocaoğlu'ndan flaş Alsancak Stadı hamlesi
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Ekim 2016 Perşembe 12:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 31 Ekim Pazartesi günü belediye meclisini olağanüstü toplantıya çağıran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, statlarla ilgili önemli bir kararın altına imza atmaya hazırlanıyor.

İMAR PLANLARI TAMAM, SIRA PROJEDE

Olağanüstü toplantıda bir araya gelecek olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Alsancak Stadı için kritik öneme sahip imar planlarını karara bağlayacak. Önceki ay Konak Belediyesi tarafından kabul edilen ve önü açılan Alsancak Stadı için nihai kararın çıkmasıyla birlikte stat yapımı için de hiçbir yasal engel kalmayacak. Geçtiğimiz günlerde belediye meclisinin ilgili komisyonları tarafından oybirliği ile kabul edilen imar planı değişikliğinin yapılacak olağanüstü meclis birleşiminde AK Parti, MHP ve çoğunluğu elinde bulunduran CHP gruplarının stat için kritik planlara kabul oyu vermesi bekleniyor.  

TARAFTARIN GÖZÜ KULAĞI ANKARA’DA

Büyükşehir cephesindeki son gelişmelerin ardından gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı’na çevrilirken, gözler yaklaşık 2 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Alsancak Stadı’nın yerine yapılacak tesis için merakla beklenen projeye çevrildi. Ankara’dan gelecek habere kilitlenen spor camiası İzmirli taraftarlar bakanlığın yeni stat projesini kamuoyuna açıklayarak yapım ihalesine çıkmasını bekliyor. Hatırlanacağı üzere, İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl aldığı kararla stat arazisindeki hisselerini bakanlığa bedelsiz olarak devretmiş ve stadın önünü açmıştı. Yapılacak yeni stat ile birlikte İzmir’de bir süredir devam eden krize de çare bulunması ve İzmir kulüplerinin rahatlaması planlanıyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası