Ege Postası
Geri

Korkutan corona tablosu: Hemen her evde pozitif vaka var

İzmir’de yaşanan depremin ardından koronavirüs vakalarında da kritik bir artış oldu. Kentte koronavirüs vakaları deprem öncesinde göre iki katına çıkarken bu durumdan etkilenen ilçelerden biri de Kiraz oldu. Kiraz Belediyesi Başkanı Saliha Özçınar, ilçedeki vaka sayısının kritik seviyelere ulaştığını belirterek, “hemen hemen her evde ya pozitif vaka yada pozitif temaslı kişiler var” dedi.
Korkutan corona tablosu: Hemen her evde pozitif vaka var
Haberler / İzmir
15 Kasım 2020 Pazar 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Türkiye mart ayından bu yana koronavirüsle mücadele ediyor. Kontrollü sosyal hayat ile birlikte artmaya başlayan vaka sayısı kritik seviyelere ulaştı ve 3 binin üzerine çıktı.

İzmir ise 30 Ekim tarihinde yaşanan depremin ardından vaka sayılarında büyük bir sıçrama yaşandı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger vaka sayılarının deprem öncesine göre iki kat arttığını söylemişti. İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı da günlük pozitif vaka sayısının 3 binlere yaklaştığını belirtmişti.

İzmir’de artan koronavirüs vakalarından etkilenen ilçelerden biri de Kiraz oldu. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, ilçedeki vaka sayılarında kritik bir artış olduğunu belirtti ve neredeyse her evde pozitif vakanın olduğunu söyledi.

Özçınar, “Bilindiği üzere ülkemizde ve ilçemizde vakalar artmış ve bir dizi önlemler alınmış durumdaydı. Özellikle son 2 günde gerek pozitif vakalar gerek pozitifli temaslılar ve gerekse yoğun bakımda yatan hasta sayımız ilk günden bugüne kadar olan süreçte en yüksek seviyeye gelmiş bulunmaktadır. İlce hıfzıssıhha kurulumuzun alacak olduğu kararlar ile tedbirlerimizi daha da arttıracağız. Bizlerde bu zorlu süreçte kimsenin mağdur olmaması için en uygun kararları alıp sizlere bildireceğiz. Bu süreçte evlerimizde kendimizi izole edip mümkün oldukça temastan ve kalabalıktan uzak durmalıyız. Zor bir süreçten geçiyoruz bazı mahallelerimizde durum çok ciddi hemen hemen her evde ya pozitif vaka yada pozitif temaslı kişiler var. Sizlerden ricamız kendi karantinamızı kendimiz yaratalım. Kurallara uyalım. Başaracağız inanın” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası