Ege Postası
Geri

Köylü kadınlar tiyatrocu oldu

Güzelbahçe Çamlı Köyü kadınlarının sahne aldığı tiyatro oyunu büyük alkış aldı. Köylü kadınlar tiyatrocu oldu
Köylü kadınlar tiyatrocu oldu
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Nisan 2019 Pazar 10:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Prof. Dr. Üstün Dökmen’in yazdığı, Güzelbahçe Belediyesi Tiyatro Eğitmeni Selin Akın Yardımoğlu’nun yönettiği, ‘Komşu Köyün Delisi’ oyunu Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonunda seyirciyle buluştu.

Güzelbahçe Çamlı Köyü’ünde yaşayan 13 kadının sahne aldığı tiyatro oyununa ilgi büyüktü. Tiyatro oyununu Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve eşi Nilüfer İnce, Güzelbahçe Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar izledi. Oyun, kendini akıllı sanıp içlerindeki deliden habersiz gezenleri, sokaktaki deliyi ‘öteki’ sananları; olur, olmaz şeylerin ‘deliliklerin’ peşinde koşuşturmaktan yüreğimizdeki isteklerin farkına varmadığımıza dikkat çekiyor. Güzelbahçe’de ilk kez köylü kadınların tiyatro oynadığını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Çamlı köyümüzün kadınlarını öncelikle tebrik ediyorum bu medeni cesareti gösterdikleri için. Profesyonel oyuncuları aratmayacak şekilde bir oyun sergilediler. Biz bunu Çamlı’dan başlattık. Diğer köylerimizde tiyatro oyunu sergilemek isterlerse Güzelbahçe Belediyesi Tiyatrosu olarak her türlü desteği kendilerine vermeye hazırız. Tiyatro insanları bir araya getiren önemli bir sanat dalı, güldürürken düşündüren ve kendimizi de sorgulatan bir sanat. Bu yüzden sanata ve sanatçıya her zaman desteğimiz devam edecektir” dedi.

Oyunun ardından Başkan İnce oyunculara sertifikalarını verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası