Ege Postası
Geri

Kredi notumu nasıl öğrenebilirim'

Bankalar tarafından hayata geçirilen Findeks kredi notu sistemi her geçen gün önemini arttırmaya devam ederken buna paralel olarak kredi notu ortalamasının da önemi artmaktadır.
Kredi notumu nasıl öğrenebilirim'
Haberler / Ekonomi
7 Aralık 2016 Çarşamba 11:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kredi Notu Nedir'

Kredi notu sistemi Findeks tarafından hayata geçirilen ve bireylerin bankalar üzerinden gerçekleştirdikleri kredili ürün tüketimi kullanımı ve ödemelerini dikkate alarak performans hesaplaması yapılmasını içermektedir. Kredi notu hesaplaması yapılması için hesaplama yapılacak olan tarihten geriye dönük olarak son 5 yıllık zaman dilimi içinde mutlaka bankadan kredi çekmek, kredili mevduat hesabı açtırmak ya da kredi kartı kullanmak gibi kredili ürün hizmetinden yararlanılmış olması gerekmektedir. Aksi halde sıfır kredi notu ortalaması olduğu varsayılır.

Kredi Notu Öğrenme

“Kredi puanım kaç'” sorusuna yanıt bulmak isteyen kişilerin kredi notu sorgulama hizmetinden yararlanmaları yeterlidir. Findeks kredi notu sorgulaması için yararlanabileceğiniz 3 ana yöntem bulunur. Bunlardan ilki ve kredi notu sorgulama ücreti açısından en uygun olanı Findeks internet sitesi üzerinden sorgulama yapmaktır. Üstelik ilk kez kredi notu sorgulaması yapacak olan kişilere sistem ücretsiz kredi notu öğrenme hizmetinden yararlanma hakkı da vermektedir. Bunun için Findeks üyeliği işlemlerinizi tamamlayarak sistemden ilk kez not sorgulaması yapmanız yeterli olacaktır.

Bankadan Kredi Notu Öğrenme

Bankalar hizmeti vermekte olup burada da tercih edebileceğiniz iki yöntem bulunur. Bunlardan ilki bankaların internet şubesi olan müşterilerine sundukları internet şubesinden kredi notu sorgulaması hizmetidir. Hesabınıza internet şubesi şifresi ve kullanıcı adı bilgilerinizi girerek ulaştıktan sonra not sorgulaması için krediler kategorisinde yer alan Findeks risk raporu linkini takip etmeniz yeterli olacaktır. Bir diğer yöntem ise banka şubeleri üzerinden kimlik belgenizi de yanınıza alarak şahsen başvuruda bulunmaktır.

Kredi Notu Öğrenme SMS

En kolay   yöntemi ise cep telefonunda kredi notu sorgulaması yapmaktır. Cep telefonunun mesaj bölümüne giriş yaparak önce kimlik numarası yazılmalı ardından bir boşluk bırakarak doğum tarihinizin sadece 4 rakamlı olacak şekilde yıl bölümünü yazıp oluşturduğunuz mesajı 1122 numarasına göndermeniz yeterlidir. Ardından kredi notu ortalaması tarafınıza sistem tarafından gönderilecektir. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası