Ege Postası
Geri

Liseliler meslekleri tanıyor

İzmir'de meslek lisesi öğrencileri için bilişim, elektrik, elektronik, kimya, metal ve makine teknolojileri mesleklerinin tanıtım fuarı açıldı. Öğrenciler mezun olduktan sonra çalışma imkanı bulabilecekleri firmalarla ikili görüşmeler yaptı.
Liseliler meslekleri tanıyor
Haberler / Güncel
21 Mayıs 2019 Salı 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bayraklı, Bornova ve Konak ilçelerinden 750 öğrencinin katılımıyla, hem 8'inci hem 12'nci sınıf öğrencilerinin mesleki eğitimi tanımaları, ilgi alanlarını fark etmeleri ve sektör temsilcileri ile tanışmaları amacıyla Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Mesleki Tanıtım Fuarı açıldı. Okulun bahçesinde firmaların kurduğu stantları ziyaret eden öğrenciler ikili görüşme yapma fırsatı buldu. Fuar kapsamında 12'nci sınıf öğrencileri, mezun olduktan sonra çalışmak istedikleri iş kolu hakkında sektör temsilcileri ve insan kaynakları yetkililerinden işe giriş, çalışma koşulları gibi konularda bilgi aldı. Ayrıca firmaların desteğiyle yapılan okul kütüphanesi ve fiziki koşulları tamamen yenilenen kimya laboratuvarının açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, Konak'ta 20 meslek lisesi bulunduğunu söyleyerek 29 farklı alanda yaklaşık 14 bin öğrencinin eğitim aldığını ifade etti. Konak ilçesinin meslek liseleri anlamında güçlü bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu meslek liselerimiz aynı zamanda tarihi özellik taşıyan köklü kurumlar. Liselerimiz sektör ile iş birliği içinde kazanımlar elde etti. Gelişen teknolojiye ayak uydurmak için sektörle sürekli iş birliği kurulmalı. 2023 vizyon belgesinde meslek liselerinin geleceği önem taşıyor. Öğrencilerin okulda geçirdiği zamandan daha fazla iş kollarında zaman geçirmesinin sağlanması hedefleniyor. Okullardaki laboratuar ve atölyelerin düzenlenmesi geliyor. Bu konuda okullarımıza destek veren firmalara teşekkür ederiz."

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı önerge kapsamında meslek liselerinin her yıl kendine bir hedef belirlemesi gerektiğini ifade eden Müdür Şimşek, okulların yıl sonu itibariyle öz değerlendirmeleri yaparak en az 5 yılda bir dış değerlendirmeye tabi tutulacağını anlattı. Sektör temsilcilerinin bu değerlendirmeye katılacağını vurgulayan Serdal Şimşek şöyle konuştu:

"Bakanlığımızın meslek liselerine verdiği önem artıyor. Öğrencilerimizin bilinçli şekilde okullara yönlendirilmesi için çalışıyoruz. 8'inci sınıf öğrencilerimiz için bu anlamda ziyaretler düzenliyoruz. Rehber öğretmenilerin bu liseleri tanımalarını istiyoruz."

FUAR GELENEKSELLEŞEK

Okul Müdürü Özer Toykar da konuşmasında gelecek yıl aynı etkinliği daha fazla katılımcıyla düzenlemek istediklerini söyleyerek tüm firmaların insan kaynakları hafızasında yer etmek istediklerini ifade etti. İlk kez düzenlenen fuarın her yıl tekrarlanan bir gelenek haline gelebileceğini ifade eden Toykar, "Teknoloji günümüzde hızlı ilerliyor. Okulların da aynı hızla gelişmeleri gerekir. Sektör ve eğitim kurumları arasındaki uçurumun büyümemesi ve nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak için daha fazla çalışabiliriz. Bunun için sektör temsilcileri ile öğretmenlerimizin bir araya gelmesini hedefliyoruz. Gelişen teknolojilerle ilgili verileri yılda en az bir kez bakanlığa aktarabiliriz. Böylece bir bilgi köprüsü kurulmuş olur. Günümüzde Endüstri 3.0, Endüstri 4.0 gibi tanımlar varken okullarımıza da endüstri adının verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İzmir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şemsettin Önal kütüphane ve laboratuarın yenilenmesinde emeği geçen firma temsilcilerine plaket takdim etti. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası