Ege Postası
Geri

MHP İlçe Başkanı'ndan AK Parti’den CHP’ye geçen Türkmen’e sert sözler

Kemalpaşa’nın önemli siyasi figürlerinden biri olan Mehmet Türkmen’in, Kemalpaşa Belediye Başkanı AK Partili Arif Uğurlu’nun başkan yardımcılığı görevinden istifa edip Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçmesinin yankıları sürüyor. MHP İlçe Başkanı'ndan AK Parti’den CHP’ye geçen Türkmen’e sert sözler
MHP İlçe Başkanı'ndan AK Parti’den CHP’ye geçen Türkmen’e sert sözler
Haberler / Yerel Politika
22 Mart 2019 Cuma 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti’den istifa ederek CHP’ye geçen Kemalpaşa Belediye Başkan eski Yardımcısı Mehmet Türkmen’in durumuna en sert tepki ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gözütok’dan geldi. Ulucak Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Mehmet Türkmen’i önce ‘siyasi omurgasız’ olarak nitelendiren İlçe Başkanı Gözütok, Türkmen için ‘taklacı’, ‘yalancı’, ‘Asena’ tanımlamalarını da kullandı.

YALAN DOLAN PEŞİNDESİN, BUNLARDAN UZAK DUR YOKSA

Kemalpaşa’da seçim çalışmaları sırasında toplanan ilçe sakinlerine seslenen MHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gözütok, “Buradan siyasi omurgasızlara sesleniyorum. Düne kadar bulunmuş olduğun yerde her türlü çirkefliği yapıp takla üstüne takla atıp, tabiri caizse çok afedersiniz amuda kalkıp Ulucak’ta gezerken bugün meydanlarda yalan dolan peşindesin. Bunlardan uzak dur. Bundan sonra yalan dolan konuşursan, seni çok fena cevaplarım var sana. Ama sana bugünlük yeter diyorum” dedi.

SEN TAKLACISIN, ZATEN SANA DA O YAKIŞIRDI

Partilerinden ayrılıp AK Parti’ye geçmesine ses çıkarmadıklarını ancak CHP’ye geçmesini kabul etmesinin anlaşılır olmaktan uzak olduğunu kaydeden MHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Gözütok, Türkmen’e CHP’ye geçtiği için ‘taklacı’ dedi.

HANGİ ALANDA, SOKAKTA CEVAP VERECEKSEN, BEKLİYORUM GEL

Mehmet Türkmen’in CHP’ye geçmesini sert bir dille eleştiren MHP İlçe Başkanı Gözütok, “Seni aslında çok severdim. Bir dönem bizim belediye başkan adaylığımızı da yaptın. Daha sonra duruş gösteremedin, AK Parti’ye geçtin, orada siyaset yapmaya devam ettin. Olabilir dedik. AK Parti’den istifa ettin bize gelecektin. Bir anda kıvırdın, ‘Ben belediye başkan aday adayı olmam, sadece aday olurum’ dedin çıktın birilerinin kapısına köle oldun. Zaten sana da o yakışırdı.  Sayın Türkmen taklacı diye Türkmen’e deniyor. Sen taklacısın. Sana bu duruşu hiç yakıştıramadık. Dünya meşrebime ters, benim bunlarla ne işim var, bunlarla olamam. Belediye başkan adayı olursam seçilirsem yarın istifa ederim diyen sen değil miydin Türkme? Bana hangi alanda, hangi sokakta cevap vereceksen, bekliyorum gel. Sana söyleyecek daha çok lafım var” ifadelerini kullandı.

HER TARAFIN BAŞKA OYNUYOR, ASENA’DAN BETER OLDUN

Türkmen’in parti parti gezerek kendisini paspas haline getirdiğini dile getiren MHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gözütok, sözlerinin sonunda Türkmen’e ünlü dansöz Asena’nın ismiyle hitap ederek, “Eğer paspas olacaktınsa zaten bir kaç tane parti gezerek paspasdın. Olduğun yerde kalsaydın. Gelen üstüne basıp geçseydi. Sen neyin peşindesin Türkme? Seviyesizsin ve yalan söylüyorsun. Çok da yalan söylüyorsun aynı zamanda. Ben öyle omurgasız adamları sevmem. Öyle yalan dolan da bilmem. Ben adam gibi konuşurum. Adam gibi konuşurum. Her tarafın başka oynuyor. Asena’dan da beter oldun Türkmen. Yazıklar olsun sana” dedi.

KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANI DA AÇIKLAMA YAPTI

İlçe sakinlerine bugüne kadar yaptıklarını anlatan AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise, Türkmen ve CHP Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Rıdvan Karakayalı’nın belediyenin borçları üzerinden kendilerine saldırdığını belirterek, rakamlarla belediyenin son durumu hakkında bilgi verdi.

ARİF UĞURLU: BEN EVRAKLA KONUŞURUM, UTANMADAN KALKIP DİYORLAR Kİ...

Partisinin Kemalpaşa’da yeniden aday gösterdiği mevcut başkan Arif Uğurlu, belediyenin borç durumu hakkında şu bilgileri verdi:

“Ben evrakla konuşurum. Biz dersimize çalışırız. 8 Ocak 2019 bir buçuk ay önce sayın Mehmet Ayçil aynı zamanda meclis üyesidir. Dedim ki 2019’da 40 trilyon borç ile devralmışım. Bu evrakı. Bugünkü borcumuz n? 50 trilyon dedim. Kasamızda 5 trilyon nakit var. Geriye 45 trilyon kaldı. 40’ını size çıkıyorum dedim Mehmet Bey. Bu kadar projeye karşı ne kadar borçlanmışız, 5 trilyon. Ben bunları evraklarıyla ortaya koyunca, sayın Karakayalı ve yanındaki taklacısı, ‘Efendim dediler, şirket borçlu’. Utanmadan Karakayalı diyor ki duyduğuma göre 100 milyonmuş. Arkadaşlara dedim şunun da bir evrakını verin. Evrakı aldım. Şirketi Karakayalı’dan devraldığımda 4,5 trilyon borcu varmış. Karakayalı’dan devraldığımda 2014’tü. Şimdi ne kadar va? Kasasında 600 milyon parası var, bir kuruş borcu yok. Aramızdaki fark bu, bu.”

MEHMET TÜRKMEN KİMDİR, SİYASİ KARİYERİ NASILDIR'

CHP’ye geçen Kemalpaşa’nın tanınan siyasi figürü Mehmet Türkmen, kapatılan Ulucak Beldesi’nde Doğru Yol Partisi’nden (DYP) başkanlık yaptı. 2009-2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den aday olacağı şeklinde konuşulan Türkmen, iki dönemde de aday olarak gösterilmedi. Mehmet Türkmen, daha sonra 2014 yılında AK Parti Kemalpaşa BelediyeMeclis Üyesi seçildi, hemen ardından da mevcut Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun başkan yardımcılarından oldu. 2019 seçimleri öncesi adı önce yine AK Parti’den aday olarak gösterileceği şeklinde geçen Mehmet Türkmen, mevcut başkan Arif Uğurlu’nun partisi tarafından yeniden aday olarak gösterilmesinin ardından partisinden ve belediye başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katıldı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası