Ege Postası
Geri

MYK, PM üyeleri, il ve ilçe başkanları aday olamayacak!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Belediye başkanlığı ve meclis üyeliği düşünenler yönetim ve örgüt başkanlıklarına aday olmasın" sözlerini genişletti. Kılıçdaroğlu bugün yapılan MYK toplantısında PM ve MYK üyelerini de kapsayacak şekilde yerel seçimi hedefleyen isimlerin CHP yönetimlerinin hiçbir kademesinde yer almaması konusunda örgütü bir kez daha uyardı. MYK, PM üyeleri, il ve ilçe başkanları aday olamayacak!
MYK, PM üyeleri, il ve ilçe başkanları aday olamayacak!
Haberler / Politika
16 Ağustos 2017 Çarşamba 21:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR- EGEPOSTASI- Geçen hafta Genel Merkez tarafından düzenlenen başkanlar toplantısında kongreye yönelik sözleriyle dikkatleri üzerine çeken CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına kongrelere müdahale etmemeleri konusunda uyarıda bulunarak başkanlar toplantısının basına kapalı bölümünde belediye başkanlarına seslenmişti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlara belediye başkanı seçimlerinde ön seçim yapılmayacağını belirterek “Belediye başkan adaylıklarının belirlenmesinde ön seçim yapılmayacak. Kongre süreçleri başladığında o kongrelere müdahil olmayın ve delegelere karışmayın işinize bakın. Örgüt kendi içinde demokratik bir şekilde en doğru kararı verecektir” ifadelerini kullanmıştı. 

EGEPOSTASI DUYURMUŞTU

Ardından geçtiğimiz günlerde Egepostası'nın gündeme getirdiği  yerel seçimler sürecinde genel merkezde Parti Meclisi ve MYK'da görev alacak isimlerin 2019 seçimlerinde yerel yönetimlere aday olmayacak haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Bugün yapılan MYK toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK üyeleriyle bu konuyu görüştüğü öğrenildi.

GENEL BAŞKAN SÖZLERİNİ TEKRARLADI

Bugün yapılan CHP MYK toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun delege seçimleri ile il ve ilçe kongreleri konusunda uyarı ve mesajlarını tekrarladığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlığı seçimlerinde örgütte yaşanan istifalar sonrası ortaya çıkan boşlukları işaret ederek mesajlarını yinelediği ve MYK toplantısında kesin bir ifadeyle  "MYK, PM, il ve ilçe başkanlıkları ile yönetimlerine bu amaçla aday olacak kişilerin aday olmaması"  uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca Genel Başkan'ın bu konuda ilkeli davranılması gerektiğini işaret ettiği ve bir genelge formülü üzerinde durulduğu da bildirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası