Ege Postası
Geri

Manisa'da 4,8 büyüklüğünde deprem! İzmir'i de salladı

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından 3,5 ve 3,7 büyüklüğünde artçı sarsıntılar oldu. Manisa Valisi Deniz, "Herhangi bir olumsuzluk yok" açıklaması yaptı. Ardından, saat 17.53'te yerin 7 km derinliğinde 4,1 büyüklüğünde artçı bir deprem daha meydana geldi. Manisa'da 4,8 büyüklüğünde deprem!
Manisa'da 4,8 büyüklüğünde deprem! İzmir'i de salladı
Haberler / Güncel
28 Ocak 2020 Salı 14:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI -  Geçen hafta 5,4'lük depremin yaşandığı Manisa yine sallandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kırkağaç ilçesinde saat 14.26'da 4,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem başta İzmir olmak üzere çevre illerde de hissedildi. 

İzmir'de vatandaşlar çalıştıkları binaların önüne çıkarak yakınlarını aradı.

İlk gelen bilgiler, depremde can ve mal kaybı olmadığı yönünde. 

Depremin ana merkezine en yakın köylerin Kafakurt, Alifakı ve Bostancı oldukları açıklandı. 

Depremin ardından saat 14.45'te 3,5, 15.00'te 3,7, 15.08'de 3,2 büyüklüğünde artçı sarsıntılar gerçekleşti.

4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI DEPREM

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, saat 17.53'te yerin 7 km derinliğinde 4,1 büyüklüğünde bir artçı deprem daha oldu.

Manisa Akhisar'da 22 Ocak'ta saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

KANDİLLİ RASATHANESİ 5,1 OLARAK AÇIKLADI

Kandilli Rasathanesi ise, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

İZMİRLİLERİN DEPREM ENDİŞESİ

4.8 büyüklüğündeki deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedilirken, İzmirliler, panikle sokaklara döküldü. Deprem sırasında evde olduğunu anlatan Aysel Kaynar, "Kendimi nasıl sokağa atacağımı bilemedim. 6'ncı katta oturduğum için asansörle inmem gerekiyordu, asansörü kullanmaya da korktum. Allah beterinden korusun, çok korkuyoruz" dedi.

Deprem sırasında bebeğiyle birlikte evinde olduğunu belirten Ceyda Karaşahin ise "Çok büyük sarsıntı yaşadık. Küçük çocuğum olduğu için çok korktum, ne yapacağımı bilemedim. Art arda sürekli deprem haberleri alıyoruz ve tedirginiz. Çok korkuyoruz. Evlerde durulacak gibi değil. Geçen hafta yaşadığımız depremde de evde yalnızdım" diye konuştu.

MANİSA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Manisa Valisi Ahmet Deniz, Kırkağaç ilçesinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Herhangi bir olumsuzluk yok" dedi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, Merkez üssü Kırkağaç olan 4,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeyle iletişime geçtiklerini söyledi.

Başta AFAD olmak üzere ekiplerin sahadan ilk bilgileri aldığını vurgulayan Deniz, "Herhangi bir olumsuzluk yok. Muhtar arkadaşlarla da görüşüyoruz. Arkadaşlarımız da Kırkağaç merkez ve mahallerini kontrol edecekler" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI GEDÜZ: METRUK BİNALARDA UFAK ÇAPLI HASARLAR VAR

Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkez üssü Akhisar olan 22 Ocak'ta meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremden bu yana, ilçelerinde çok sayıda artçı sarsıntının hissedildiğini dile getirdi.

Bunların hiçbirinin bugün saat 14.26'da meydana gelen deprem kadar kuvvetli hissedilmediğini aktaran Gedüz, "Ben de dahil bütün arkadaşlarımız arazide dolaşıyoruz. Şu ana kadar olumsuz bir durum duymadık. Tehlike bir durum iletilmedi." dedi.

Alifakı Köyü Muhtarı Burhanettin Top ise bazı evlerde küçük çapta hasar oluştuğunu söyledi. İlk etapta edindiği bilgiye göre herhangi bir kayıp olmadığına değinen Top, "Bazı evlerimizde hasar var. Metruk olan binalar bunlar. Önceki depremde hasar gören binalardaki çatlaklar biraz açılmış görülüyor." ifadelerini kullandı.

Bu arada depremin hissedildiği İzmir kent merkezinde de herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası