Ege Postası
Geri

Mecliste Soyer’in tweetleri ve ‘Arka Sıralara’ hizmet tartışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği Barış Pınarı Haraketı'na yönelik destek mesajları verildi. AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Başkan Tunç Soyer’in sosyal medya paylaşımlarına atıfta bulunarak, “Tweetlerinizi incelersek atılan adımlar ön sıralara hizmet ediyor” eleştirisinde bulundu. Boztepe’nin eleştirilerine cevap veren Başkan Soyer, Harmandalı Katı Atık Tesisi’nde 28 Ekim’de elektrik üretilmeye başlayacağını duyurdu.Öte yandan toplantı sonunda İzmirli vatandaşlar Başkan Soyer'e CV'lerini iletmeye çalışması dikkatlerden kaçmadı. Soyer’in tweetleri ve ‘Arka Sıralara’ hizmet polemiği
Mecliste Soyer’in tweetleri ve ‘Arka Sıralara’ hizmet tartışması
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Ekim 2019 Pazartesi 19:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.  Başkan Soyer, meclis açılış konuşmasından Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirilen Barış Pınarı Harakatı’nı hatırlatarak, “Altı gün önce Suriye sınırımızda başlayan haraketın bir an önce askerlerimizin canı yanmadan tamamlanarak hepsinin memlekete geri dönmesi temennesiyle şehitlerimize rahmet dileyerek meclis toplantısını açıyorum” dedi.

AK PARTİ’DEN YAZILI METİN

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da Barış Pınarı Harakatı’na destek amacıyla hazırlanan yazılı metni okudu. AK Partili Hızal, “Bebek, kadın, çocuk dinlemeden yok eden PKK terör örgütü yok edilmesi gereken bir terör örgütüdür. Devletimiz, yıllarıdır PKK’ya karşı mücadele vermektedir. DEAŞ, PKK, PYD, YPG aynıdır, Suriye’de sürmekte olan iç savaşta tarihin gördüğü en büyük dramlardan biri yaşanmaktadır. Binlerce insan, barbarca katledilmiştir. Suriye topraklarının önemli bir bölümü terör örgütlerinin eline geçmiştir. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenenmektedir. Terör örgütüne sağlanan dış destekle bir terör koridoru kurulmak istenmiştir. Kara sınırımızı sürekli olarak tehdit eden terör örgütleri isimleri ve görünüşleri farklılaşsa da biribirinin ikiz kardeşidir, birbirinin aynısıdır. Bu zalim örgütlere karşı Barış Pınarı Harakatı düzenlenmiştir. Bu operasyonun amacı bölgenin terörden temizlenmesi ve Suriyelilerin ülkelerine geri göndeirlmeyi hedeflemektedir. Barış Pınarı operasyonunu destekliyor ve ordumuza muvaffakiyetler diliyorum” ifadelerinin yer aldığı yazılı metni okudu.

ESHOT’A 50 MİLYON TÜRK LİRASI KREDİ İÇİN BAŞKAN SOYER’E YETKİ

İzmir Büyükşehir Belediye meclisinde, ESHOT Genel Müdürlüğünün 2019 Mali Yılı Bütçesinde öngörülen borçlanma kapsamında görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak amacıyla 50 milyon Türk Lirası krediye ihtiyacı olduğu için meclis kararıyla borçlanılmasını, kredi için belediyenin garantör olması adına Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesini içeren önerge gündeme geldi. Önerge Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

ARAMA KONFERANSLARI DEVAM EDECEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, arama konferanslarının devam edeceğini ifade ederken, ilerleyen günlerde Sağlık, Turizm, Enerji ve Spor başlıklarında arama konferanslarının yapılacağını dile getirdi.

AK PARTİLİ BOZTEPE’DEN SOYER’E ELEŞTİRİ

Harmandalı Katı Atık depolama tesisiyle ilgili verilen “Yüz gün sonra elektrik üreteceğiz” sözünün geçtiğini ve 135 güne ulaştığını ifade eden AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe, Başkan Soyer’in attığı tweetlere değinerek atılan adımlar ön sıralara hizmet ediyor eleştirisinde bulundu. Kadifekale’de kurulan Pagos üretici pazar yerinin belediyeye ait bir yer olmadığını ve büyükşehir belediyesinin işgal ettiğini savunan Boztepe, Baykuş seferlerinin İzmir genelinde toplamda kaç yolcu taşındığını da sordu.

KÖKKILIÇ; SOSYAL MEDYA ELEŞTİRİLERİ HADDİNİ AŞMAKTIR

AK Partili Boztepe’nin eleştirilerine cevap veren CHP Sözcüsü Nilay Kökkılıç, “Pagos’ta kadınlarımız o kadar mutlu ki, Kadifekale bir turizm merkezi. Kooperatifler, turizm alanı, tarih ve doğa manzarası hepsi bir bütün. Sayılarının çoğaltılması gerekiyor. Bu bakımdan Boztepe’nin eleştirilerine katılmıyorum. Sosyal medyayı nasıl kullanacağınıza dair gelen eleştirileri de haddini aşmış buluyorum. Sosyal medya hesaplarının nasıl kullanılacağı sizin takdirinizde olan bir konudur” dedi.

SOYER’DEN BOZTEPE’YE CEVAP; 28 EKİM’DE AÇILACAK

Eeştirilere cevap veren Başkan Soyer, “Büyükşehir bürokrasisi öyle rastgele proje yapmaz. İnce eler sık dokur son derece titiz çalışır ve bir projeye başlarsa sonuna kadar götürür. Belki Türkiye’nin hiçbir belediyesinde olmayan bir bürokratik yapıdadır. Harmandalı meselesi 100 gün taahüdümüz üzerinden 35 gün geçti ancak enerji nakil hattı konulma çalışması için 15 gün ek süre verdik. Tamamen bizim kontrolümüz dışında gerçekleşen bir durum ancak. 28 Ekim’de de açılışı yapılacak. Baykış seferleriyle ilgili rakamlar sürekli yükseliyor. Arkadaşlarımız tüm meclis üyelerine rakamları iletsinler. Yükselen bir trend söz konusu onu da görmüş olursunuz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan toplantı sonunda meclis salonunda oturumu izlemeye gelen İzmirli vatandaşlar Başkan Soyer’in yanına giderek ellerindeki CV’leri iletmesi dikkatlerden kaçmadı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası