Ege Postası
Geri

Menemen Belediyesi’nden Dünya Diyabet Günü etkinliği

Menemen Belediyesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında hastalara destek olmak ve diyabetle mücadele yolları hakkında bilgiler vermek için Cumhuriyet Meydanı’nda bir “Farkındalık Etkinliği” gerçekleştirdi.
Menemen Belediyesi’nden Dünya Diyabet Günü etkinliği
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Kasım 2019 Perşembe 15:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde “Doğru beslen, hareket et, diyabetten korun” sloganıyla gerçekleşen etkinliğe Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un eşi, Sosyal Hizmet Uzmanı Dilek Yücel Aksoy, Başkan Danışmanı Bayram Görer, Menemen Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Emine Koç, Menemen Belediyesi’nde görevli Uzman Diyetisyen Şadan Köksal ve Menemenli vatandaşlar katıldı. 


Diyabet hakkında bilgilerin verdiği, broşürlerin dağıtıldığı etkinlikte ayrıca Menemenli vatandaşların kan şekerleri ölçülerek diyabet riskleri hakkında açıklamalar yapıldı. Etkinliğe katılarak Menemenlilerle bir araya gelen Dilek Yücel Aksoy burada yaptığı konuşmada, “Menemen bir tarım şehri ve burada çok çeşitli ürünler üretilmekte. Bizim için sağlıklı bir üretim kadar sağlıklı bir tüketim de önemli. Bu nedenle Menemen Belediyesi bünyesinde uzman bir diyetisyen arkadaşımızla çalışmaya başladık. Dünya Diyabet Günü vesilesiyle bir araya geldiğimiz Menemenli hemşehrilerimize, sağlıklı beslenme ve diyabetten korunma yolları hakkında bilgiler vermek istedik” dedi. 
Menemen Belediyesi bünyesinde çalışmaya başlayan Uzman Diyetisyen Şadan Köksal ise, “Dünya Diyabet Günü’nde halkımızın farkındalık kazanması için çeşitli etkinlikler başlattık. Doğru beslenme ile diyabeti önleyebiliyoruz. Bugün burada kurduğumuz standımızda kan şekeri ölçümleri yapıyor, broşürler dağıtıyoruz. İnsanların diyabetin farkında olmalarını istiyoruz. Dünya genelinde diyabet hastalığı artmakta. Ancak ülkemizde dünyanın iki katı kadar görülmekte. İki kişiden biri de diyabetli olduğunun farkında değil. Bu etkinlikle bu farkındalığı kazandırmayı, insanların nasıl korunacakları hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçlıyoruz” diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası