Ege Postası
Geri

Menemenliler son sahuru birlikte yaptı

Ramazan ayı süresince her akşam farklı mahallelerde kurduğu sokak iftarlarıyla ilçe sakinlerinin dayanışmasına ve kaynaşmasına öncülük eden Menemen Belediyesi, Ramazan ayının son sahurunda ise 5 binden fazla Menemenliyi Cumhuriyet Meydanında buluşturdu.
Menemenliler son sahuru birlikte yaptı
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Haziran 2017 Cumartesi 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Menemen Belediyesi'nin bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği "Geleneksel Sahur Sofrası", Cumhuriyet Meydanı’nda 5 binden fazla vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Saat 22:00 itibariyle Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan sahur sofrasında yerlerini almaya başlayan Menemenliler; Meddah, Hacivat-Karagöz, Aşuk-Maşuk, Komedi Dans Show ve İllüzyon gösterileri gibi Ramazan eğlenceleriyle keyifli saatler geçirdiler.

Halk oyunları gösterileriyle renklenen gecede; ilahi sanatçısı Ömer Faruk Altunağa ve Gülneva İlahi Grubu’nun semazenler eşliğinde sunduğu tasavvuf müziği konseriyle unutulmaz dakikalar yaşandı. Saat 01:00 sıralarında masalarına getirilen sıcak çorba, kahvaltılıklar ve çay ile sahur yapan Menemenliler, 02:30’a kadar devam eden sahur programını büyük bir ilgiyle takip ettiler.

Başkan ŞAHİN; “Emekçi kardeşlerimizle yaptık…”

Menemen Belediyesi’nin 2006 yılından bugüne aralıksız sürdürdüğü ve bu yıl 42 farklı yerleşim bölgesinde gerçekleştirilen sokak iftarlarının ardından düzenlenen sahur programı ile Ramazan Ayı etkinliklerini sonlandırdıklarını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “10 yıldan bu tarafa sokak iftarları yapılıyor ama insan ‘Bu nasıl yapılıyor'’ diye kendine sormadan edemiyor. Bazı Belediyelerimiz bizim yapmış olduğumuz sokak iftarlarımızı yapmak istediler, 3-5 gün yaptılar, 6. gün ‘Bu iş zor iş diyerek’ pes ettiler. ‘Biz nasıl yapıyoruz'’ diye soracak olursanız; biz hiçbir şekilde hizmet alımı yapmadan, Belediye Ailesi içerisinde çalışan emekçi kardeşlerimizle yaptık” dedi.

İftar sofralarındaki masa ve sandalyeleri giydirerek sokak iftarlarının yapıldığı alanı adeta düğün salonuna dönüştürenlerin de, yemeği hazırlayanının da, iftar sofrasına getirenin de Belediye Ailesi’ndeki emekçiler olduğuna dikkat çeken Başkan Tahir Şahin; “Onlar olmasa bu işleri başarmamız mümkün değil. Yaşamım boyunca hep emeğe saygı duydum. Yine burada emekçi kardeşlerime teşekkür etmezsem, o zaman yapmış olduğum işin hiçbir kıymeti harbiyesi kalmaz. Emekçi kardeşlerime ne kadar teşekkür etsem azdır. Yürekten alkışlıyoruz emekçi kardeşlerimizi” diye konuştu.

Her sokak iftarında ve her gece Cumhuriyet Meydanı’nda Ramazan ayı boyunca sahne alan sanatçıların sunduğu Ramazan eğlenceleri ile Menemen Belediyesi Ramazan ayı etkinliklerinin daha da renklendiğini söyleyen Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Ramazan ayı birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşmak demek. Biz sokak iftarlarında ve bu akşam burada; zengin, fakir, Sünni, Alevi, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak, Arnavut demeden birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma duyguları içerisinde iftarlarımızı vermeye devam edeceğiz. Hepinizin bugüne kadar tutuğunuz oruçlar kabul olsun inşallah.”

“Sevgi Kazanacak”

Birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşma duygularının yanında sokak iftarlarının sevgi duygusunu da geliştirdiğini ifade eden Başkan Tahir Şahin; “Yaşamım boyunca sevgiye hep önem verdim. Kimimiz, ‘Sevmek zorunda değiliz ama birbirimize saygı duymak zorundayız’ diye cümle kurarız. Bence sevmeden saygı olmuyor. Sevgi varsa, saygı da var. O sevgi bize millet sevgisini, devlet sevgisini, vatan topraklarını sevmeyi, gönderde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın yanına bugüne kadar hiç kimse bir bez parçası asamadı ve bundan sonra da bir bez parçası astırtmamayı öğretiyor. Dost düşman bunu böyle bilsin. Hep söyledim ‘Sevgi Kazanacak’ dedim, sevgi kazandı. 20 yıl öncesine gelsem ve yeni Belediye Başkanı olsam, o günkü gibi ‘Sevgi kazanacak’ derim. Bugün de sevgi kazanacak, yıllar geçse yine sevgi kazanacak. İçimizdeki sevgi olduğu sürece, İzmir’in dağlarında çiçekler açmaya devam edecektir. Mutlaka o İzmir’in dağlarındaki çiçekler, ülkemin tüm dağlarında çiçekler açarak, Atatürk’ün kurmuş olduğu laik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak demektir” dedi. Başkan Şahin, hemşehrilerinin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutlayarak konuşmasını sona erdirdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası