Ege Postası
Geri

Meslek hizmet ödülü İlber Ortaylı'ya

Uluslararası 2440. Bölge Rotaract Temsilciliği, yılın Meslek Hizmet Ödülü'nü Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya verdi.
Meslek hizmet ödülü İlber Ortaylı'ya
Haberler / Güncel
16 Aralık 2019 Pazartesi 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kordon Rotaract Kulübü ev sahipliğinde Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen törene yaklaşık 500 Rotaract üye katıldı. 2440. Bölge Rotaract Temsilciliği 11. Meslek Hizmet Ödülü'nü Türk tarih profesörü, akademisyen, yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya takdim etti. Türk Tarih Kurumu şeref üyeleri arasında yer alan Ortaylı, ödül töreni öncesi gençlere İzmir'in tarihine ilişkin bilgilerde bulundu.

Türklerin 15'inci yüzyılın başlarında İzmir'i fethetmesinin ardından Ege'ye açıldığını anlatan Ortaylı, İzmir'in her zaman kozmopolit bir yapıya sahip olduğunu belirterek, "Tarih boyunca İzmir'de hep çok din ve millet skalası vardır ve hep uyum içerisinde yaşamışlardır. Burayı Mustafa Kemal Paşa çok seviyordu, Halide Edip de çok seviyordu. Çünkü İzmir direndi, etrafı direndi ve Anadolu direndi. Mustafa Kemal Paşa İzmir'i çok seviyordu çünkü İzmir onun ideallerine yakın bir yerdi hem de çok milliyetçiydi, aynı zamanda uluslararası yaşam standartlarını kabule açık bir yerdi. Böyle bir şehrin bizim cumhuriyetimiz için önemi çok büyük" şeklinde konuştu.

Bu yıl 11. sini düzenledikleri meslek hizmet ödül töreninde konuşan Bölge Rotaract Temsilcisi Avukat Burak Terlemez gençlere örnek olan böylesi bir kişiyi ödül vermekten duydukları mutluluğu ifade ederek, "İlber Ortaylı hocamızı ağırlamaktan büyük onur duyduk. Davetimizi kırmayıp ödül törenimize katıldığı ve güzel şehrimiz İzmir'imiz hakkında verdiği değerli bilgiler için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Oldukça geniş katılımlı toplantımızı düzenleyen, organize eden Kordon Rotaract Kulübümüze ve katılan tüm üyelerimize bu anlamlı gecede bir arada olduğumuz için ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası