Ege Postası
Geri

Milli Eğitim Müdüründen ‘okul birleştirme’ iddialarına yalanlama

Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, İzmir Konak’ta bulunan Misak-ı Milli Ortaokulu’nun depreme karşı iyileştirme nedeniyle Konak Güzelyalı’da bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’na taşınacağı iddialarına yanıt verdi. Şimşek, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Süreç İl Müdürlüğümüz ve kaymakamlığımız tarafından değerlendiriliyor. Öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde hijyenik ortamlarda eğitim görebilmesi için gerekli düzenlemeler ve çalışmalar yapılacak” dedi.
Milli Eğitim Müdüründen ‘okul birleştirme’ iddialarına yalanlama
Haberler / İzmir
17 Eylül 2020 Perşembe 17:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 21 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte okullarda alınacak pandemi tedbirlerinin ne kadar etkili olacağı tartışılırken İzmir’de iki okulun birleştirileceği iddiaları gündeme oturmuştu. Öğretmen ve çalışanlarla birlikte toplamda bin 200 kişinin bulunduğu Misak-Milli Ortaokulu’nun deprem iyileştirme çalışmaları nedeniyle 990 nüfuslu Mehmet Akif Ersoy İ.Ö.O’nun çatısı altına taşınacağı iddiaları tepki toplamıştı. Salgının pik yaptığı ve vaka sayılarını her gün arttığı bu dönemde, alındığı iddia edilen karar, öğrenciler ve veliler arasında büyük endişe yaratmıştı.

İddialara ilişkin Egepostası’na konuşan Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, taşınma durumunun planlama aşamasında olduğunu ve tüm öğrencilerin tek bir okula naklinin söz konusu olmadığını söyledi.

“GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILACAK”

Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, okulun taşınmasının kesin bilgi olmadığını ifade ederek, “Şu an için taşınma durumu planlama aşamasında. Ortada net bir şey yok. Öğrenciler hangi okula yönlendirilecek kesin bir şey söyleyemiyoruz. Hepsinin aynı okula nakli gibi bir durum yok. Süreç İl Müdürlüğümüz ve kaymakamlığımız tarafından değerlendiriliyor. Öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde hijyenik ortamlarda eğitim görebilmesi için gerekli düzenlemeler ve çalışmalar yapılacak” dedi.

“VELİLERİN İSTEKLERİNİ DEĞİL ÖĞRENCİLERİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Misak-ı Milli Ortaokulu velilerinin özellikle Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’na kayıt yapılmasını istedikleri iddialarına da yanıt veren Şimşek, “Biz velilerin istekleri doğrultusunda değil, öğrencilerimizin sağlıklı eğitim görebilecekleri bir planlamayı önemsiyoruz. Velilerin isteklerinden ziyade öğrencilerimizi düşünüyoruz. Öğrencilerimiz nerede sağlıklı eğitim göreceklerse planlamayı o şekilde yapıyoruz. Sürecin sonuçlanacağı tarih için kesin bir şey söyleyemeyiz. Zaten şu an pandemi dönemindeyiz. Okulların açılması da malum. Ancak birinci sınıflar ve okul öncesi 21 Eylül’de eğitime başlayacak. İlerisi için daha sonra bir değerlendirme yapacağız. Şu an için önümüzde net bir tablo yok” diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası