Ege Postası
Geri

Nakçı ve Umutoğulları’ndan TV35 ekranlarında 8. GÜN programında çarpıcı açıklamalar

TV 35’te Sekizinci Gün programında Karşıyaka kongresi, Urla’ya kayyum atanması ele andı.
Nakçı ve Umutoğulları’ndan TV35 ekranlarında 8. GÜN programında  çarpıcı açıklamalar
Haberler / Yerel Politika
21 Ocak 2020 Salı 11:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in belirtildiği gibi başarılı olmadığını, Urla’ya kayyum atanmasının siyasi sorumlusunun Yücel olduğunu savundu.

“Urla’nın faturasının kime kesilmesi lazım'” diye soran Mithat Umutoğulları,  “Bir il başkanı düşünün, neyin peşine düşmüşler, bunun referansı ki? Neymiş Referansı Rıfat Nalbantoğlu, Murat Bakan diyorlar. Peki kardeşim eski bakanların, başkanların referans olduğu bir sürü kişiyi aday göstermediniz. Oysa İl Başkanın Referans olmadığı kim atandı.

BUNUN TEK SİYASİ SORUMLUSU İL BAŞKANIDIR

Urla'da yaşanan olayından parti zarar gördü. Bu kişinin referansı bunlardı diye algı yaratılıyor. Bu meseleyi bile yayıp kongrede siyasi malzeme haline getiriyorlar. Bu işin tek siyasi sorumlusu il başkanı Deniz Yücel’dir.” dedi.

SOYER'E AK PARTİ YÜKLENİYOR CHP'DE TIK YOK!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyeğr’e yönelik iktidar kanadı temsilcilerinden yoğun muhalefet olmasına karşın CHP’li yöneticilerin ve siyasilerin sessiz kaldığını vurgulayan Mithat Umutoğulları, bu durum hakkında, “Bir büyükşehir belediye başkanı var, Tunç Soyer için başarılıdır desek de başarısızdır da desek yalan söylemiş oluruz. Koltuğuna daha yeni yeni alışmaya başlıyor. Başarılılık kriteri bir buçuk yıl sonra ortaya çıkar. Başarı kriteri nedir'

SOYER DAYAK YİYOR CHP’LİLER İZLİYOR

Bir belediye başkanı düşünün muhalefet eline almış topu, her taraftan vuruyor. Siyasi partilerde ilçe ve il başkanları her taraftan saldırıyo? Milletvekili dövüyor, hem de birkaç milletvekili, genel başkan yardımcıları dövüyor, yetmiyor partilerin diğer şeyleri dövüyor. Kendi partisinin çalışmalarını, belediye başkanlarına yapılacak haksızlıkların önüne geçmek İl Başkanın görevi peki İl Başkanı ne yapıyor, diğerleri gibi izliyor. İşte o zaman Tunç Soyer’e “neden İl Başkanı Deniz Yücel’i istemiyor” diye sormayacaksın. İlk Başkanı dışında CHP’den bir kişi araya girip de dur demiyor. Herkes Tunç Soyer nasıl dayak yiyor, onu izliyor” değerlendirmesini yaptı.

KARŞIYAKA’DA YENİ BİR SAYFA AÇILDI

Mithat Umutoğulları, Karşıyaka kongresinin sonunda ilçe başkanının Serdar Koç olacağını bir önceki programda belirttiğini de anımsatarak, “Karşıyaka kongresinin sonucu çok belliydi. Serdar Koç’un örgütle sıkıntısı olmayan bir isimdi. Karşıyaka’ya yakışan bir kongre oldu. Karşıyaka tertemiz bir sayfa açıyor. Hem belediye başkanının hem örgütün içine sinen bir isim oldu. Uğur Yıldırım belediye başkanıyla yıldızı barışmayan bir duruş sergiledi. Uğur Yıldırım için beklenen bir sondu. Tugay’ın siyasetten anlamadığını ifade edenlere Başkan Tugay siyasetin nasıl yapılacağını herkese gösterdi bence” dedi.

TUGAY İSTEDİĞİNİ ALDI

Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı da Karşıyaka kongresinin sonucunda Ali Engin ve Cemil Tugay ittifakının etkili olduğuna vurgu yaparak, “Karşıyaka kongresini herkes farklı bekliyordu. Ama organize çalışmamış Karşıyaka. Nev-i şahsına münhasır Karşıyaka. Karşıyaka’da ittifak çok zor kuruluyor. Ali Engin ve Cemil Tugay ittifakı o nedenle önemlidir. Cemil Tugay istediğini aldı. Serdar Yavaşoğlu, muhaliflerin adayı olarak çıktın. Kürsüde çok güzel konuştun ama Cemil Tugay ile iyi çalışırım dedi. O sözleri ile Tugay’a muhalif olan isimlerin desteğini kaybetti.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

SOYER GÖVDESİNİ KOYARSA SEÇİMİN RENGİ DEĞİŞİR

Programda söz alan Gazeteci Adem Nakçı; İl Kongersi ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e dikkat çekerek,” Bu süreçte top Tunç Soyer’de. Eğer Soyer gövdesini koyarsa, topa girerse bu sonuçlar, bu sonuçlar çıktı. Mavi liste orada çok güçlüydü biliyorsun. İl kongresinde kimse garantiye almasın. Buca, konak, bayraklı, Bornova kongrelerini beyaz yapısı aldı, mavi diğer yerde gitti.

MAVİ LİSTE MENDERES VE BAKIRÇAYDA GÜÇLÜ

Ama özellikle Menderes ve Bakırçay’da tulum geldi, mavi güçlü geliyor. Kafa kafaya demesek de arada fark var. Karşıyaka kongresi gibi uçurum değil. Bu farktan dolayı Tunç Soyer gövdesini koyarsa bu kentte mavi listenin seçimi alacağını düşünüyorum. Koymazsa, ki son dönemde müdahil değilim cümlesini sık duyuyoruz basın yayın kuruluşlarında. “Ben hiç topa girmedim, müdahil değilim diyor.” Müdahil değilse o zaman Deniz Yücel tek başına çıkar. Çok rahat çıkar. O zaman tartışma konusu çarşaf mı blok mu olur.

DENİZ YÜCEL BAŞARILI MI'

Programda söz alan TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutogulları alınan seçim sonuçlarının ifade edildiği gibi barılı olmadığını ifade etti, Umutoğulları sözlerine söyle devam etti; “Yücel çok başarılı. E tamam, neye göre başarıl? Bir istatistik yaptım. Mesela Asuman Ali Güven’in il başkanı olduğu dönemde yapılan referandumda CHP yüzde 68.7 almış. O zaman AK Parti’nin çok güçlü olduğu dönemdi.

 Hayır bloku yine biraraya gelmiş, ilçe başkanları seçiminde yüzde 58 almış. Deniz Yücel çok başarılı diyorlar.

HANGİSİ BAŞARILI

Önceki dönem 22 belediyesi vardı. Şimdi 24. Bir tanesi kayyuma gitti. Hangisi başarıl? Başarı nerede o zaman'

URLA’DA VATANDAŞIN TEPKİSİ KİME'

Urla Belediye Başkanı FETÖ terör örgütü olma iddiasıyla tutuklandı. İddianame, fezleke yayınlandı. İçinde kurulan ilişkiler, yapılan görüşmeler, kimlerle nasıl şey yapmış. Peki Urla’daki toplantı, ki kırılma noktasıydı CHP’nin. Siyasi tutuklama algısı vardı değil mi'

Urla’ya gittiğimizde, vatandaşın partililerin tepkisi vardı. Aday adaylarının, meclis üyelerinin. Biz il başkanına, ilçe başkanına, genel merkezine fakslar yolladık dediler. Siz bu adamı yine de ısrarla gösterdiniz diyorlar.

TORUN GENEL BAŞKANLA GÖRÜŞTÜ

 O toplantıdan sonra Seyit Torun, Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaşıyor. Madem böyle bir durum vardı da il başkanı neden bize söylemedi diyor. Aynı il başkanı Buca’da sorun var deyip, bir günde bir gecede gelip belediye başkanını değiştirmedi mi diyor Seyit Torun’a. Urla’nın faturasının kime kesilmesi lazı? Urla ilçe başkanını görevden alsınlar en azından. Daha vahim şeyler var. Bir il başkanı düşünün, neyin peşine düşmüşler, bunun referansı kim'

REFERANS ALGISI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Referansı Rıfat Nalbantoğlu, Murat Bakan diyorlar. Peki, kardeşim eski bakanların, başkanların referans olduğu bir sürü kişiyi aday göstermediniz. Referans olmadığı hiç kimse atanmadı il başkanının. Diyelim ki bu atama mevzusunda Nalbantoğlu ya da Bakan referans oldu diyelim, sen il başkanısın, bu kadar bilgi ve belge gelmiş, niye atıyorsu? FETÖ’den dolayı parti ceza aldı, parti bu işten zararlı çıktı. Bu kişinin referansı bunlardı diyorlar. Bu meseleyi bile yayıp kongrede siyasi malzeme haline getiriyorlar. Bu işin tek siyasi sorumlusu il başkanı Deniz Yücel’dir. Kimse şey yapmasın.

YÜCEL SEYİT TORUNU ARAMIŞ

Programda Gerçekhaberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı’dan flaş bir iddia geldi. Nakçı; “Ben Deniz Yücel ile  konuştum,Bedri Serter de vardı. “Sen davaya girdiğinde Burak Oğuz’un tutuklanacağını görüp, çıkıp Seyit Torun’u aradın deniyor. Bu davalar var, davetli gelmiş, istifa ettirelim, kayyum atanmasın diye.” Deniz Bey, aslında tam öyle değil dedi.

YÜCEL“KONUYU GENEL MERKEZE GÖTÜRDÜM” DEDİ

Bize ilden çok sayıda şikayet geldi, Urla’dan sıkıntılar geldi. Ben de gittim Seyit beyi aradım, Burak Oğuz ile genel merkeze gidildi. Burak Oğuz bunlar hakkımdaki iftiralardır dedi. Benim öyle bir şeyim yok, olsaydı adaylıktan da çekerlerdi demiş. Süreci tam sormadım, o da net söylemedi, Ben de eksiklik yaptım sormadım. Yani seçimden önce miydi, seçimden sonra mıydı, dedikodu çıktıktan sonra mıydı, onu tartışmadık. Ama o konuda bizzat görüştürdüm” dedi

AK PARTİLİ DAĞ SORUYOR REFERANS KİM DİYE

Mithat Umutogulları;  İki gündür AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, soruyor. Bu adamın referansı kim diye. Niye CHP’liler cevap vermiyor.

SOYER HANGİ PARTİNİN BELEDİYE BAŞKANI

Cuma günü Menemen Belediye Başkanı vardı. Sistemli şekilde yıpratılıyor belediye başkanları yandaş medya ve parti içindeki muhalifler tarafından dedi. Tunç Soyer seçildiği günden beri AK Partili milletvekillerinin hedefinde. Bugüne kadar bununla ilgili CHP cephesinde bir açıklama var m? Soyer hangi siyasi partinin başkan? CHP’nin genel başkan yardımcısı var İzmir’de, Tuncay Özkan. Neden kendi statüsünde olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısına cevap vermiyor'

SOYER BU NEDENLE DENİZ YÜCELLE ÇALIŞMAK İSTEMİYOR

Soyer genel merkeze gidip, kardeşim ben bu başkanla çalışamıyorum demesinin altında yatan gerekçe bu işte. Siz kendi partinizin büyükşehir belediye başkanını savunmuyorsanız, gazeteciler AK Partinin yaptığı eleştirilerle ilgili il başkanını arıyor ama ulaşamıyorsa, elindeki cep telefonuyla “bana mesaj atın diyorsa,” nasıl olacak söyle bana ya. Yazın ben size yazılı mesaj yazacağım diyor.

URLA TOPLANTISINDAN SONRA “BENİM HABERİN YOK”DİYOR

Tunç Soyer’in günahı ne kardeşim burada. O zaman bu adama kızmayacaksın. Urla belediye başkanıyla ilgili toplantıda ilçe başkanları soruyor, benim haberim yoktu diyor. Biz sana sorduk, nasıl haberin yoktu sayın başkan. İnkarcı bir politikayla geçiştiriyor. Geçiştiremezsin kardeşim, bunun tek sorumlusu sensin.

Adem Nakçı;  Urla’da eski başkan ve Zeynep Altıok vardı. İkisini de aday yapmamak için direndiler. Bunun faturası CHP’ye çok ağır patlayacak. Urla konusunda sessiz kalınacak, iddianame çıktıktan sora AK Parti gürleyecek demiştik. İddianame üç dört gün önce çıktı, Hamza Dağ ikişer gün arayla konuşuyor. Mesajlar atıyor.

URLA MESALESİ TÜRKİYE MESELESİ

Mithat Umutogulları;  Belediyenin bu FETÖ olayı İzmir’de bir belediye başkanının hikayesi değil. CHP’nin tüm genel siyasetini etkileyen bir olay. Bunu yapan buna sebep olan bir yönetim, il başkanı, il yönetimi, genel başkan yardımcısı olur, kimse bunun hesabı sorulması lazım.

KILIÇDAROĞLU TALİMAT VERDİ

Kılıçdaroğlu bir talimat verdi belediye başkanlarına. Örgütler belediye başkanlarına destek versin, onların yaptıkları işleri anlatsın dedi. İmamoğlu 11 büyükşehir belediye başkanını topladı, Seyit Torun’u davet etmediler amaBir belediye başkanı düşünün muhalefet eline almış topu, her taraftan vuruyor. Siyasi partilerde ilçe ve il başkanları niye olu? Kendi partisinin çalışmalarını, belediye başkanlarına yapılacak haksızlıkların önüne geçmek için. Milletvekili dövüyor, hem de birkaç milletvekili, genel başkan yardımcıları dövüyor, yetmiyor partilerin diğer şeyleri dövüyor. Bir tanesi araya girip de dur demiyor. Herkes Tunç Soyer nasıl dayak yiyor, onu izliyor. O yüzden kimse kusura bakmasın. Tunç Başkanın yerinde olsam, dayak yesem ses çıkarmazsan ne yaparsın. Bence yol yürümemeli. Burada kim ne derse desin il başkanı sınıfta kalmıştır.

O MECLİS ÜYELERİ ÖRGÜT ÜYESİ DESELER NE YAPACAKSIN'

Adem Nakçı;  Dediklerin doğru. En günahsızı ortaya çıksın diyoruz da Deniz Yücel kadar da günahkarlar var. Ölü taklidi yapanlar da var. Onlar da çıkacak. FETÖ ayağı var ya, yandaş medya denilen basın kurumları,15-16 terör örgütü üyesi meclis üyesi var deseler ne yapacaksı? Bugün burada yara aldın. HDP sana destek verdi diye, ya da Kürtler sana oy verdi diye, yarın 18 meclis üyesi terör örgütü üyesi dediklerinde ne yapacaksın'

YÜCELİ AMERİKAN FİLMLERİNDE Kİ RUS CASUSLARINA BENZETİYORUM

Mithat Umutogulları:  Amerikan filmlerindeki casuslara benzetiyorum Deniz Yücel’i. Örgütle konuşuyoruz. İl yöneticilerinin büyük bölümü memnuniyetsiz il başkanından. Biz bu dönem çalışmadık abi diyorlar. İl yöneticileri. Çalışmıyoruz. Net. İl başkanında koordinasyon sıfır abi. Hikaye bu.

TEK ADAYLI KONGRE ALGISI VAR

Tek adaylı kongreye gidilirse güçlü kim olur, Tuncay Özkan ve Deniz Yücel olur. Listeyi kim yapaca? Dışarıda kalanlar ne olaca? İl yöneticisi kim olaca? Tek liste girdik diyelim, genel merkez dedi ki tek liste Mithat Umutoğulları adayımız dedik. Ademle oturduk ikimiz listeleri hazırladık, Adem ve Mithat’a yakın olanlar yazılacak listeye. Sakin bir kongre mi olacak sanıyorsun. Aday çıkar.

MAVİ LİSTENİN ADAYI KADIN ÇIKABİLİR

Adem Nakçı;  Deniz Yücel kalacak kalacak diyorlar. Bayağı güçlü geldi, Konak, Çiğli, Bayraklı kısmen, Bornova, Çeşme. Mavi listenin aldığı yerler de var ama. Menderes ve bakırçay havzalarından gelen oylarla aradaki fark 30 40. Kafa kafaya gidiyor. Mavi liste adına Soyer gövdesini koyarsa ve iradesini ortaya koyarsa, açık ara alır. Çünkü büyükşehir’in iradesi her zaman hakimdir. Tunç Soyer eğer sesini çıkarmazsa aday çıkarmazlar. Velev ki aday çıktı, bu Devrim Barış Çelik olmayacak. Çelik’in çıkma ihtimali zayıf. Çünkü bir şekilde patlattılar. Devrim Barış Çelik eğer bu süreçte dik dursaydı alırdı. Aday çıkarsa ben bir iddia ortaya atayım, mavi liste bir kadın aday çıkarırsa kimse şaşırmasın.

Mithat Umutogulları; Ben şimdi bir isim söyleyeyim sana, Musa Çam. Çam dün kongrede divan başkanıydı. Birinci bölgede ön seçimden çıktı. Ön seçimden çıkan vekiller arasında tek gösterilmeyen oydu. Deniz Yücel’in karşısına çıkarsa seçimi alır m? Adam milletvekili olmuş, seçim yok, adam nereye gidecek, ne yapacak'

Adem Nakçı; Ali Çalışkan’ın da adı geçiyor.

Mithat Umutogulları; Ali Çalışkan imzacı. Aziz Kocaoğlu’nun adamı değil miydi bu ada? Sence bu adamı yaşatırlar m? Mustafa Özuslu’nun adı il başkanlığı için geçse anlarım.

Adem Nakçı; Özuslu ilçe başkanı oldu.

Mithat Umutogulları; CHP’de imza sürecinde akitf rol alan adamdı Ali Çalışkan. Bu adam olur m? Genel merkeze kızgınlığı var Musa Çam’ın. Genel merkez Baykal’ın güçlü olduğu dönemler,. Selçuk Ayhan il başkanı olmadı mı kardeşim. Burası CHP kardeşim.

Adem Nakçı; Tunç Soyer’in tavrı burada önemli.

Mithat Umutogulları; Genel merkez dayatma yaparsa, dayatmanın karşısına Musa Çam çıkarsa kazanır. Ben delegasyon üzerinde Deniz Yücel’in, sence çok sevilen bir tip m? Çok soğuk, itici. Dolayısıyla eğer bir konsensüs olursa Deniz Yücel il başkanı. Aksi durumda işi çok zor.

Adem Nakçı; Blok liste olacak. Bu kongre sürecinde, saflar netleşecek.

Mithat Umutogulları; Delegasyon işi artık bitti. Büyükşehir başkanı Soyer’e soruyorlar, hayır ben karışmıyorum diyor. Delegasyonla bir kontak kurulur, ilçe kongrelerinde olduğu gibi, vaatler verilerek ve tutularak il kongresinde etkili olmaz m? Deniz Yücel ilk aday olduğunda, Yücel Özkan’ın adamı demiştim. Aziz Kocaoğlu çıkardı demişlerdi. İki yıl sonra geldiğimiz nokta Deniz Yücel ve Tuncay Özkan kanka.

Adem Nakçı; Buca, Çiğli, Narlıdere, Çeşme belediye başkanları taraf. Güzelbahçe, Balçova var, Selçuk var.

Mithat Umutogulları; Kongre sürecinde Utku Gümrükçü ve Deniz Yücel, birlikte fotoğraf vermişler, ben de yazmışım, bunların hangisi Tuncay Özkan’ın adamı diye. Dolayısıyla bizim yaptığımız şeylerle ilgili, bugüne kadar ne dediysek çıktı. A.N: Adamı çağırıyorlar, Burak Oğuz da yalandır, iftiradır diyor. Oğuz’un referansını da çağırıyorlar, hayır biz tanıyoruz çok sağlamdır, temizdir diyor. Ama o referans bugün ölü taklidi yapıyor. Rıfat Nalbantoğlu’nun getirdiği isim diyorlar.

Mithat Umutogulları; Ben referansım arkadaş. Adem’i çok sevdim. Bu adam ne zaman partiye üye olmu? 2011’de. İlçe başkanı o zaman Aytekin Tunus. 2014’te bu adamla ilgili bir süre yazı çıkmış. Sonuç' İl başkanı referans veriyor bir sürü kişiye. Dışarıdan vatandaşım, sana referansım, bu referansı il başkanı kabul etmiş, genel merkez de bu adamı yapmış. Suçlu il başkanı değil de referans m? Suçlu şimdi referans mı old? İl başkanı oyumuzu arttırdık, başarılıyız diyor ama.

Adem Nakçı; İddianame çıkıncaya kadar hiçbir AK Partili muhalefet yapmaz demiştik. Öyle oldu. İdidaname çıktı il başkanı, genel başkan yardımcısı çıkıyor muhalefet yapıyor. FETÖ’den kıvırabiliyorsun bir şekilde. Ama yarın sana terör örgütünden iş birliğin var deyip bangır bangır bağırarak adamları alırlarsa. O zaman da mı mesaj atacaksın, yazılı bildirin diyeceksin.

Mithat Umutogulları; Karşıyaka kongresinin sonucu çok belliydi. Serdar Koç’un örgütle sıkıntısı olmayan bir isimdi. Karşıyaka’ya yakışan bir kongre oldu. Karşıyaka tertemiz bir sayfa açıyor. Hem belediye başkanının hem örgütün içine sinen bir isim oldu. Uğur Yıldırım belediye başkanıyla yıldızı barışmayan bir duruş sergiledi. Bir tavır sergiledi. Bu beklenen bir sondu onun açısından. Cemil Tugay siyasetin nasıl yapılacağını herkese gösterdi bence. Bir belediye başkanının kimliği, karakteri olmalı. Menemen Belediye Başkanı ve Karşıyaka Belediye Başkanı. İzmir siyaseti yeni isimler kazanıyor. Kendi inandığı doğrular için mücadele ediyor. Nitekim de sayın başkan dik durdu, devam etti ve kongreyi kavga gürültü olmadan çok fazla aldı. İradeli duruşu, tavrı, herkesi kucaklayan tavrı önemliydi.

Adem Nakçı; Karşıyaka aslında gruplar arasında paylaşılmıştı. Kongre sonucu belediye başkanının başarısı. Karşıyaka’da bir kere blok gidilmişti, Deniz Baykal’a karşı. TeK adaylı Kemal Karataş’ın kongresinde bile blok çıkmamıştı. Belediye başkanı kadar bu kongrenin bir diğer galibi Ali Engin. Adam Narlıdere’de ve Karşıyaka’da iki kongre yaşadı. Narlıdere’de Abdül Batur gibi bir gücü yendi. Batur’un ölüsünün bile kazanacağı yer Narlıdere. Baturcu olanlar, geçmişten gelen bakiyenin ölüsü bile alacakken Ali Engin’in hamlesiyle kazandı.

Mithat Umutogulları; İki belediye başkanı arasında şöyle bir pazarlık vardı, Cemil Tugay il kongresine müdahil olmak istemedi. Onun tek istediği ilçe yönetimiydi. Diğer grup da il yönetimini.

Adem Nakçı; Karşıyaka kongresini herkes farklı bekliyordu. Ama organize çalışmamış Karşıyaka. Nev-i şahsına münhasır Karşıyaka. Karşıyaka’da ittifak çok zor kuruluyor. Ali Engin ve Cemil Tugay ittifakı o nedenle önemlidir. Cemil Tugay istediğini aldı. Serdar Yavaşoğlu, muhaliflerin adayı olarak çıktın. Kürsüde çok güzel konuştun ama Cemil Tugay ile iyi çalışırım dedi. Oysa ki sen Tugay’ın üssüsün, bunu söylemen gereksizdi. Seni muhalif olan yapı getirmiş.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası