Ege Postası
Geri

O başkan DSP yolunda

CHP’nin İzmir’de İYİ Parti’ye bıraktığı iki ilçeden biri olan Tire’de CHP’nin mevcut başkanı Tayfur Çiçek de diğer CHP aday adaylarından biri de aday olarak gösterilmemişti. Alınan karar gereği Tire ve Kiraz’da İYİ Parti adaylarının destekleneceğini duyurulmuştu. Tire’de İYİ Parti’nin adayı Atakan Duran belediye başkan adayı olmuştu. Mevcut CHP’li Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise durumdan rahatsız olduğunu belirtmişti. Edinilen bilgilere göre Başkan Tayfur Çiçek, duruma tepki göstererek, DSP’ye geçme kararı aldı. İlçesi ittifak kapsamında İYİ Parti'ye bırakılmıştı
O başkan DSP yolunda
Haberler / Yerel Politika
14 Şubat 2019 Perşembe 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti arasında İzmir’de de yapılan ittifak kapsamında İYİ Parti İzmir’de 25 ilçede CHP’yi destekleyecek. CHP de Kiraz ve Tire’de aday çıkarmayarak İYİ Parti’yi destekleyecek.

ADAY GÖSTERİLMEYEN CHP’Lİ BAŞKAN DSP YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ 

İYİ Parti’nin adayını destekleme kararı alan CHP’de İYİ Parti’nin Tire Belediye Başkan Adayı Atakan Duran olarak belirlenmiş ve açıklanmıştı. Halen partisi CHP’nin belediye başkan adaylığı görevini yürüten Tayfur Çiçek yeniden aday gösterilmeyince duruma tepki göstermişti.

BAŞKAN ÇİÇEK’İN DSP’YE GEÇME KARARI VERDİĞİ BELİRTİLİYOR

Edinilen bilgilere göre yeniden aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, DSP yetkilileriyle görüştü ve DSP’ye geçme kararı aldı. Başkan Çiçek’in önümüzdeki günlerde partisinden istifa ederek DSP’ye geçeceği belirtiliyor.

CHP TİRE ADAY ADAYLARI DİLEKÇE YAZIP RAHATSIZLIKLARINI DİLE GETİRMİŞTİ…

Öte yandan aday belirleme sürecinde Tire’nin İYİ Parti’ye bırakılacağı ve İYİ Parti adayının desteklenmesi yönünde karar alınacağının konuşulduğu süreçte başta CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç olmak üzere Tire’den CHP Belediye Başkan Aday Adayı olan isimlerden Yücel Özen, Hakan Şenoyar, Burak Alp Ersen, Ayten Gülsever ve Ali Doğu Tire’nin İYİ Parti’ye verilmemesi yönünde genel merkeze gönderilmek üzere bir dilekçe oluşturup imzalamıştı.

CHP İLÇE BAŞKANI ÖRGÜTÜN DURUMDAN RAHATSIZ OLDUĞUNU BELİRTMİŞTİ

Dilekçe genel merkeze gönderilmiş CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç de, Tire’nin İYİ Parti’ye bırakılması durumunda küskünlükler oluşacağını belirterek, “Belediye başkan aday adayları Yücel Özen, Hakan Şenoyar, Burak Alp Ersen, Ayten Gülsever ve Ali Doğu ile birlikte bir toplantı yaptık. Tire’de Cumhuriyet Halk Partisi, tek başına çıkarak kazanabilecek güçtedir. İYİ Parti’ye bırakılması halinde burada küskünlük olacaktır. Bu küskünlerin toparlanması çok zor olacak. Millet İttifakı’nın amacı Cumhur İttifakı’na karşı olmasına rağmen biz burada seçimi kaybetmeyelim diye ortak bir karar aldık. Bunu imzaladık. Genel Merkeze ilettik. Bir sürü kişi telefonla arayıp rahatsızlığını dile getiriyor. Hatta Genel Merkeze de telefonlar gitmekteymiş. Tire’deki CHP’li seçmenler bu durumdan memnun değil. CHP’li olan belediyemizi tekrar alabilecek güçteyken, ittifak doğrultusunda İYİ Parti’ye bırakılması doğru değil” açıklamasını yapmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası