Ege Postası
Geri

O belediye başkan yardımcısı görevden uzaklaştırıldı

İzmir'in Foça ilçesinde AK Parti'li bir belediye meclisi üyesine hakaret ettiği iddia edilen belediye başkan yardımcısının, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz tarafından görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.
O belediye başkan yardımcısı görevden uzaklaştırıldı
Haberler / Yerel Politika
24 Ocak 2021 Pazar 20:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, yaptığı açıklamada, AK Parti'li meclis üyesi Sinem Atan'a hakaret ettiği iddia edilen belediye başkan yardımcısının CHP üyesi olmadığını, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olduğunu belirtti.

Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle, kadın meclis üyesine yapılan bu davranışı hiçbir şekliyle CHP olarak kabul etmiyoruz. Belediye Başkanımız Fatih Gürbüz, meclis üyesi ile yaşanan bu olayla ilgili olarak İsmail Ası'dan savunmasını isteyerek hakkında disiplin kovuşturması başlatmış, ayrıca sürecin sağlıklı değerlendirilmesi için Başkan Yardımcısını görevden uzaklaştırmıştır. CHP olarak bu tür tartışmaların karşılıklı saygı çerçevesinde yaşanmasını savunurken bir kadına karşı hakaret niteliğinde sözcüklerin kullanılmasını da asla onaylamıyoruz."

Foça Belediyesi Denetim Komisyonunun geçen haftaki toplantısında tartışma çıkmıştı. Yarıda kalan toplantının ardından Belediye Meclisi Üyesi Sinem Atan, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ası hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası