Ege Postası
Geri

O davada tanık dinlendi: Polis kadının alçılı ayağına bastı

Tacize uğradıktan sonra yardım isteyen 2 kadından birine fiziksel saldırıda bulunduğu iddia edilen polis memurunun yargılandığı davada tanıklar dinlendi 'Taciz mağduruna polis dayağı' davasında tanık dinlendi
O davada tanık dinlendi: Polis kadının alçılı ayağına bastı
Haberler / Güncel
25 Nisan 2018 Çarşamba 13:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in Konak ilçesinde, tacize uğradıktan sonra yardım isteyen 2 kadından birini darbettiği iddiasıyla hakkında dava açılan polis memurunun yargılanmasına devam edildi. 

İzmir 26. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan polis memuru O.Y, mağdur Derya Kılıç ve taraf avukatları katıldı.

Tanık B.A. olayın yaşandığı bölgedeki bir kafeteryada çalıştığını belirterek birtakım sesler gelmesi üzerine dışarı çıktığını, bir polis ile 2 kadın arasında itiş kakış gördüğünü söyledi. 

Polis memurunun bir kadını itekleyerek yere düşürdüğünü gördüğünü aktaran tanık, çok fazla ses olduğunu bu nedenle sarf edilen sözleri ayırt edemediğini anlattı. Mağdur kadın Derya'nın ayağında alçı olduğunu ve polisin üzerine bastığını iddia eden tanık, polisin saldırgan tavırlar sergilediğini ve yumruk attığını beyan etti.

Sanık avukatı, tanığın ifadesinde çelişkiler olduğunu savunarak bu kişinin olaya ilişkin katılanların lehine kısımları hatırladığını iddia etti. 

Tanık M.P. olay günü sanıkla beraber görevde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Olay günü ben biraz gerideydim. Bayanların 'Motosikletli şahısları gördünüz mü' diye seslendiğini duydum. Motosikletli şahıslar tarafından taciz edildiklerini söyleyince sanık eşkal sordu. Derya isimli kadın ekip arkadaşıma (sanık) küfretti. Sanık da kadının ağzını kapatmaya yönelik hareket yaptı. Kadının elinde bira şişesi vardı. Arkadaşımın tahrik edici herhangi bir sözü olmadı. Arkadaşımın zor kullanma aşamasında tekmeleme, ayağına basma gibi bir durumu olmadı. Ekip arkadaşımın bayanların giyim kuşamları ile ilgili o saatte sokakta bulunmaları ile ilgili herhangi bir sözü olmadı. Sanığın sarf edilen sözler nedeniyle gözaltına alma işlemi sırasında sınırı aşan bir davranışı olmadı." 

Mağdur Derya Kılıç'ın duruşma sırasında ağladığı görüldü. Hakim diğer tanıkların dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. 

Olay 

Konak ilçesi Alsancak semtinde 10 Ağustos 2017'de kendilerini taciz eden motosikletli iki kişiyi şikayet etmeye çalışırken 2 kadından birinin polis tarafından darbedildiği ileri sürülmüştü. Taraflar birbirinden şikayetçi olmuştu. 

Polis ekipleri, kadınları taciz ettiği belirlenen O.G. ve S.Ç'yi gözaltına almıştı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan O.G. tutuklanmış, S.Ç. ise serbest bırakılmıştı. Kadınlardan birini darbettiği öne sürülen polis memuru O.Y. de 23 Ağustos'ta tutuklanmıştı. 

"Toplumda infial uyandırma ve hafif yaralama" suçundan tutuklanan O.Y, itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve İzmir 26. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, tutuksuz sanık polis memuru O.Y. hakkında "Kamu görevlisinin sahip olduğu yetkiyi kötüye kullanmak suretiyle kasten yaralama ve hakaret" suçlamalarından 5,5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası