Ege Postası
Geri

Ödemiş süs bitkileriyle renklenecek

İzmir'in Ödemiş ilçesinde düzenlenecek 13'üncü Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi'ne katılan firmalar, ürünlerini 4 gün süresince ziyaretçilerle buluşturacak.
Ödemiş süs bitkileriyle renklenecek
Haberler / İzmir
20 Ekim 2017 Cuma 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi'nin 13'üncüsü 26-29 Ekim tarihlerinde yapılacak. Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (SÜSBİR) Başkanı Muammer Ardıcak, her yıl daha fazla sayıda üretici ve tüketiciyi buluşturdukları sergiye bu yıl katılımın yüksek olduğunu ayrıca vatandaşlar tarafından da serginin bu yıl daha fazla ilgi görmesini beklediklerini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne de davet gönderdiklerini belirten Ardıcak, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Konya Karatay Belediyesi, Ödemiş Belediyesi, kooperatif ve firmaların yer aldığı Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi'nde üreticilerimizin ürettiği birbirinden farklı ürünler yer alacak. Birliğimizin ve kooperatifimiz, üreticimizi doğrudan tüketici ile buluşturarak ürününü tanıtabilmesini hedefliyor. Türkiye genelinden 150 üretici firmamız bu sergide yer alıyor. Çalışanımızın emeğinin karşılığını alması, ürünün hak ettiği değeri bulması ve kentimizin ekonomik gelişiminin sağlanması konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her geçen yıl katılımın artması bizleri onurlandırıyor" diye konuştu.

Süs bitkileri üreticileri olarak ülkeyi yeşillendirmek adına üretmeye devam ettiklerini belirten Başkan Ardıcak, "Ülkemiz, süs bitkileri açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Bitki zenginliği, uygun iklim koşulları, pazar açısından ülkelere yakınlığı gibi avantajları değerlendirerek süs bitkileri pazarında söz sahibi olmalıyız. Türkiye'nin ihtiyacı olan süs bitkilerinin yüzde 60'ı İzmir'in Ödemiş ilçesi ve Menderes Havzası'nda bulunan alandan karşılanmaktadır. Yaklaşık 50 bin dekarlık alanda Ödemiş ve çevresinde süs bitkileri üretimi, dış mekan çalı grubu üretimi, yapraklı ve ibreli ağaçlar, yer örtücü, mevsimlik meyve fidanı üretimi yapılmaktadır. Resmi ve resmi olmayan toplamda 1500 aile işletmesi bulunmaktadır. Yaklaşık 30 bin kişi süs bitkilerinden elde edilen kazanç ile geçimini sağlamaktadır" dedi.

ÜRETİCİLERE DESTEK TALEBİ

Süs bitkileri üreticilerine gerekli desteğin verilmesini arzuladıklarını Muammer Ardıcak, "Ülkemizde tarım ve hayvancılık konusunda destekler bulunuyor. Ancak süs bitkileri üreticileri gerekli desteği alamıyor. Uzun yıllardır bu konuda girişimlerde bulunduk. Özellikle KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi en önemli isteğimizdir. Bakanlığın süs bitkileri üreticilerinin talebine öncelik vermesini temenni ediyoruz" diye konuştu (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası