Ege Postası
Geri

Öğrencilerden 'sıfır atık' sergisi

İzmir'in Ödemiş ilçesinde ilkokul öğrencileri tarafından atık maddeler değerlendirilerek yapılan çeşitli tasarımlar, 'Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm' adı altında sergilendi.
Öğrencilerden 'sıfır atık' sergisi
Haberler / Güncel
14 Mart 2019 Perşembe 14:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ödemiş'in köklü okullarından Zafer İlkokulu'nda artık maddeler değerlendirildi. Öğrenciler tarafından yapılan çeşitli tasarımlar, 'Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm' adı altında sergilendi. Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Okul Müdürü Sami Keskin, ilçedeki bazı okulların müdürleri ve öğretmenler, öğrenciler ile veliler serginin açılışına katıldı. Sergide eski ayakkabılarla saksılar, eskimiş kullanılmayan kasalardan raflı dolaplar, kullanılmayan su borularından çalışma masası feneri, eskimiş kartonlardan robot ve langırt, eski perdelerden ise pazar çantası gibi 200 parça eser beğeniye sunuldu. Okul Müdürü Sami Keskin, "Okulumuz yaklaşık 10 yıldır, 'Eko Okul' proje okuludur. Bu yılki çalışma konumuz, geri dönüşüm ve sıfır atıktı. Bundan dolayı öğrencilerimizle birlikte, kullanıp işimize yaramayacağını düşündüğümüz malzemelerin esasında tekrar başka bir alanda kullanılabileceğine dikkat çekmekti. Kullanılmış, işe yaramayan malzemelerden 200'e yakın eser yaptık. Okulumuz, salonunda velilerimize ve Ödemişlilerin beğenisine açtık. Sergimiz 2 gün devam edecektir. Gerçekten çocuklarımız kabiliyetlerini ortaya koyarak birbirinden güzel harika eserler meydana getirmişlerdir. Kendilerini kutluyorum" dedi.(DHA)




 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası