Ege Postası
Geri

Onları balıkçı tekneleriyle durduracaktık

AK Parti Narlıdere ilçe danışma meclisinde konuşan ilçe başkanı Aslan Bilgi 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını anlattı. AK Parti Başkanı'ndan çarpıcı sözler
Onları balıkçı tekneleriyle durduracaktık
Haberler / Yerel Politika
1 Ekim 2016 Cumartesi 10:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bilgi, “Darbeyi öğrendikten sonra yarım saat içerisinde ilçede toplandık. Daha sonra gelen talimatla Konak meydanına gittik. Bir vekilimiz arayarak savaş gemilerinin Konak meydanını bombalayacağını bildirdi. Bende denizci olduğum için balıkçı arkadaşlarımızı aradım. Küçük tekneleri konak meydanına yığdık. Savaş gemileri gelseydi balıkçı tekneleri ile durduracaktık” dedi.

Ak Parti Narlıdere daraltılmış ilçe danışma meclisi toplantısı Narlıdere Huzurevi’nde gerçekleşti. Danışma meclisine Ak Parti İzmir il yönetim kurulu üyesi Narlıdere koordinatörü Cafer Büyükalmus, ilçe başkanı aslan Bilgi, Belediye meclis üyeleri Tuğrul Yemişçi ve Hanefi Dumlu, ilçe yöneticileri, ana kademe ve teşkilat üyeleri katıldı. Toplantı öncesi 15 temmuz darbe girişimini anlatan bir video gösterimi yapıldı.

BAŞKAN 15 TEMMUZ GECESİNİ ANLATTI

Danışma meclisinin açılış konuşmasını yapan Ak Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını anlattı. Bilgi şu ifadeleri kullandı, “O kadar büyük olaylar geçirdik ki tabiri caizse direkten döndük. Bizim inancımızı, sevgimizi kullandılar. Dost dediklerimiz gün geldi ‘Yunan gavuru bile yapmaz’ dediğimiz bir ihanet içerisine girdiler. Bu milletin böyle günlerde nasıl bir araya geleceğini, tek millet, tek vatan, tek vücut olacağını düşünemediler. O gece il başkanımız yönetim kurulunu topla ilçende ol, talimatlarımızı bekle dedi. Yarım saat içerisinde ilçemizde toplandık. Birde baktık ki bizim dışımızda tüm vatansever kardeşlerimiz de orada toplanmış. Ülkemiz ve milletimiz için neler yapabiliriz hassasiyetini taşıyan ile herkes ordaydı. O ilçeyi doldurup taşırdılar. Sizin huzurunda o kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bize verilen her talimata uyduk. Her şeyi göze almıştık. Vekilimiz arayıp savaş gemileri denizden gemiler geliyor balıkçıları topla önüne geçsinler dedi. Bende arkadaşlarımı aradım. Herkesi oraya topladık. Gelselerdi o küçük gemilerimizle savaş gemilerini durduracaktık.. Helikopterle, tanklarla meclise saldıranların savaş gemileri ile Konak meydanını bombalamaktan çekinmeyeceklerinin farkındaydık. Denizden gelecek bir darbe bekliyorduk. Allah yardım etti. İzmir’de böyle bir olay yaşanmadı. Daha sonra gelen talimatla Konak Demokrasi Meydanı'nda 1 ay boyunca nöbet tuttuk.”

CUMHURBAŞKANI SADECE AK PARTİLİLERİ MEYDANLARA DAVET ETMEDİ

Darbe kalkışmasının olduğu gece ATM ve market kuyruğunda olanların meydanlarda olması gerektiğine dikkat çeken Bilgi sözlerini şu şekilde sürdürdü,

“Vatanını korumak için tankın önüne yatan bir milleti düşünün. Birde darbe kalkışmamasının olduğu gece ATM’lerin, fırınların, benzinliklerin ve marketlerin önünde kuyruk oluşturanlar var. Onların meydanlarda olması lazımdı. Cumhurbaşkanımız bizi meydanlara çağırırken sadece ak partilileri davet etmedi. Bütün milleti davet etti. Keşke ekmek kuyruğundakileri göreceğimize onları meydanlarda vatan savunmasında görseydik”

KEŞKE BAŞKA KIYAFETLERLE KALKIŞSALARDI

Bu işi FETÖ olarak yalnızca görmemek lazım. FETÖ bu işin sadece etiketi. Bunların arkasında dış güçler var. Lojistik, desteklerini teknik desteklerini aldılar. Bunların tek başına kalkışmaya kalkacak kapasitesi yoktu. Benin en çok üzüldüğüm  o hainlerin üzerinde kıymetli ordumuzun elbiselerimiz vardı. Keşke başka bir elbise giyip buna kakışsalardı. o elbiseleri kirletmeselerdi . O gün vatana hizmet eden, vatan için savaşan güvenlik güçlerimiz sayesinde üniformanın lekesini temizledi. 

AMACIMIZ NARLIDERE’NİN SORUNLARINI ÇÖZMEK

İlçe teşkilatının çalışmalarından söz eden Bilgi, “İlçemizde elimizden geldiğince bir araya geliyor çalışmalarımızı yürütüyoruz. Narlıdere siyasetin en zor olduğu ilçelerden biri. Kimseyi kırmadan siyaset yapaya çalışıyoruz. Amacımız Narlıdere’mize hizmet etmek, Narlıdere’nin sorunlarını çözmek. Bazı arkadaşlarımızı istemeden kırmış olabiliriz. Yanlış davranmış olabiliriz. Bir hatamız olduysa özür dileriz. Hatamız varsa da mutlaka bizi uyarın. Burada kum saati işliyor. Kum saati bittiğinde görevi devredeceğiz” dedi.

DAHA YAPACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR

Narlıdere’deki projelerinden söz eden Bilgi sözlerini şu şekilde bitirdi, “Takip ettiğimiz projeler var. Ali Ondere Barajı çalışmaları başladı. Narlıdere’ye TOKİ getirmek için çalışıyoruz. TOKİ’nin yeri var. Başvurularımızı yaptık. TOKİ inceliyor. Yakında TOKİ müjdesini vereceğiz umarım. Yukarı mahallede sit alanı içerisinde 11-12 ev var. Valilikle yürüttüğümüz bir çalışma var. Burada tahtacı Alevileri yaşıyor. Burayı neden bir Şirince yapmayalım. Turizme katkı sağlamayalım. Narlıdere’de yapılması gereken çok şey var. Narlıdere kendini yöneten insanları mutlaka seçmeli. Hizmeti çok daha hızlı almalı. Narlıdere’de yapacağımız çok şey oluyor. Hükümet partisiyiz. Hükümet tarafından yapılması gereken her şeyi yapıyoruz.”

NÜFUSU KALDIRACAK ALTYAPININ HAZIRLANMASI GEREKİYOR

Narlıdere Belediyesi Ak Parti meclis üyesi Tuğrul Yemişçi, “ Ak Parti’nin önünü açtığı, çevre şehircilik bakanlığı ile belediyenin takip ettiği bir kentsel dönüşüm var. Belediye biz projeyi hazırladık bakanlığa gönderdik diyor. Sorumluluğu bakanlığa atıyor. Yalnız Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi’nin bakanlık onayını beklemeden altyapı çalışmasına başlaması gerekiyor. Sadece kentsel dönüşüm yapılacak alanlarda değil merkezde de altyapının yapılması gerekiyor. Çünkü kentsel dönüşüm tamamlandığında merkezdeki altyapı bunu kaldırmaz” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası