Ege Postası
Geri

Onların günahı ne'

İzmir'in Çeşme ilçesinden, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Sakız Adası'na kaçmaya çalışan mültecilerin küçük bebeklerinin görüntüleri yürekleri yakmaya devam ediyor.  Kaçak göçün masum bebekleri
Onların günahı ne'
Haberler / İzmir
25 Nisan 2017 Salı 14:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Alınan bilgiye göre, 19 Nisan'da, 15 günlük Kader bebek, 23 Nisan'da yine 15 günlük Hüseyin bebekten sonra bugün de bir aylık Suriyeli Yusuf bebeğin ailesiyle birlikte çıktıkları umuda yolculuk yarım kaldı. Saat 01.00 sıralarında Çeşme'ye otobüsle gelen 2 Nijerya, 3 Kongo ve 60 Suriye uyruklu kaçak göçmen, Marina kavşağı yakınlarında Sahil Güvenliğin mobil radar aracına takıldı. Sahil güvenlik radar ekibinin Çeşme Emniyet Müdürlüğüne haber vermesi üzerine, emniyet ekipleri müdahale ederek 45 DB 710 plakalı otobüsü durdurdu. Emniyet ekipleri, kaçak göçmenleri emniyet müdürlüğü yanındaki Çeşme İskelesine getirdi. Ekipler, otobüsün şoförü A.Y.'yi de insan kaçakçılığına yardım ve yataklık etme zanlısı olarak gözaltına aldı. 

BEBEKLER YÜREKLERİ DAĞLADI

Çeşme İskelesinde işlemlerinin yapılmasını bekleyen kaçak göçmenlerden yine yürek yakan insan hikayeleri çıktı. Suriyeli bir aylık Yusuf Ahmed bebeğin yattığı sandalye üzerinden attığı çığlıklar yürekleri dağladı. Minik Yusuf Ahmed'in attığı çığlıklar, annesi Noha kucağına aldığında da dinmedi. Yürekleri yaralayan bir başka insan hikayesi de Suriyeli Yahya Abuahmad'ın 2'si engelli, biri 8 aylık Diena Nahas bebek olmak üzere 4 çocuğu ve eşiyle çıktığı umut yolculuğundaki çaresizliği oldu. Ailesi ile Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve gelecek umudunu Avrupa'da arayan Yahya Abuahmad'ın, ailesiyle çıktığı zorlu umut yolculuğu da yarım kaldı.
Aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu 65 Suriyeli kaçak göçmenin işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderileceği öğrenildi. (İHA)

İstanbul'dan yola çıktılar Urla'da yakalandılar

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası