Ege Postası
Geri

Pınar Karşıyaka, FIBA Avrupa Kupası'nda finali istiyor

Pınar Karşıyaka Erkek Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası ikinci tur L Grubu'nun ilk maçında yarın Hollanda temsilcisi ZZ Leiden'a konuk olacak.Yeşil-kırmızılı ekip, yarınki müsabakada atacağı ilk basketle Avrupa kupalarında 17 bin sayı barajını geçecek. Öte yandan Başantrenör Ufuk Sarıca, "Kupada sonuna kadar gitmek istiyoruz. Sezon başında da bunu yapabileceğimizi düşünüyorduk" dedi.
Pınar Karşıyaka, FIBA Avrupa Kupası'nda finali istiyor
Haberler / Spor
10 Aralık 2019 Salı 11:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Pınar Karşıyaka Erkek Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası ikinci tur L Grubu'nun ilk maçında yarın Hollanda temsilcisi ZZ Leiden'a konuk olacak.

Kupanın birinci turunda E Grubu'nu lider tamamlayan Pınar Karşıyaka, ilk 2 takımın çeyrek finale yükseleceği ikinci tur L Grubu'na ZZ Leiden karşısında başlayacak.

ZZ Leiden-Pınar Karşıyaka müsabakası TSİ 22.00'de Leiden kentindeki Vijf Meihal Salonu'nda oynanacak.

Grubun diğer maçında Bahçeşehir Koleji, Rus ekibi Enisey'e konuk olacak.

Avrupa'da 17 bin sayı barajanı aşacak

Avrupa kupalarında 216. karşılaşmasına çıkacak Pınar Karşıyaka, geride kalan 215 maçta 112 galibiyet, 101 yenilgi ve 2 beraberlik aldı. Bu müsabakalarda 16 bin 999 sayı atan yeşil-kırmızılı ekip, potasında 16 bin 684 sayı gördü.

İzmir temsilcisi, yarın bulacağı ilk basketle Avrupa kupalarında 17 bin sayı barajını geçecek. 

Pınar Karşıyaka final istiyor

Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Bahçeşehir Koleji ile Türkiye'yi temsil eden iki ekipten biri olan Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, organizasyonda finale kadar gitmek istediklerini söyledi. 

FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda ilk turda E Grubu'nu lider tamamlayan Pınar Karşıyaka, ilk 2 takımın çeyrek final vizesi alacağı ikinci turda L Grubu'ndaki mücadelesine yarın başlayacak.

Grupta diğer Türk temsilcisi Bahçeşehir Koleji'nin yanı sıra Hollanda'dan ZZ Leiden ve Rusya'dan Enisey'le mücadele edecek yeşil-kırmızılı ekip, organizasyonun internet sitesinde 4 kez yayımlanan güç sıralamasında üç kez birinci, bir defa üçüncü sırada yer aldı.

FIBA EuroChallenge Kupası'nda 2012-2013 sezonunda yine başantrenör Ufuk Sarıca yönetiminde finalde Rus ekibi Krasnye Krylia'ya 77-76 yenilerek ikincilikte kalan Pınar Karşıyaka, bu sezon Avrupa'da yoluna devam ediyor.

"En kuvvetli takımlardan birisiyiz"

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon ligde ve Avrupa'da oynadıkları 19 maçın 16'sını kazandıklarını söyledi.

Yeni bir takım olmalarına rağmen beraber oynama kimyasını oluşturduklarını ve her maçı ayrı ayrı düşündüklerini kaydeden Sarıca, "Bunun devamını sürdüreceğiz. Lig için konuşmak çok erken ama yukarılara aday yarışmacı bir takım olduğumuzu kanıtladık." dedi.

FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda ikinci turda ilk 2 sırada yer almak istediklerini belirten Sarıca, şöyle konuştu:

"Çeyrek finale kalmak istiyoruz. Kupada sonuna kadar gitmek istiyoruz. Sezon başında da bunu yapabileceğimizi düşünüyorduk. Değişik yerlere seyahat ediyoruz. Biraz daha değişik basketbol oynanabiliyor. Bunlara ayak uydurmamız lazım. Şu ana kadar gösterdiğimiz performans etkileyici, bu kupanın en kuvvetli takımlarından birisiyiz diye düşünüyorum."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası